• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На нараді Луганської ОДА вивчали тему запровадження реєстрації "єдиного вікна"

    Опубликовано: 2005-07-28 12:54:00

    Запровадження реєстрації “єдиного вікна” - з приводу цієї теми сьогодні в облдержадміністрації відбулася нарада за участю заступника голови Луганської облдержадміністрації Зіновія Гузара. Під час бесіди з заступниками міських голів та райдержадміністрацій, з державними реєстраторами області він зазначив, що напередодні ознайомився з довідкою про запровадження реєстрації “єдиного вікна” на Луганщині, яку потрібно було підписати та направити до Кабінету міністрів. “Цю довідку я не підписав, бо вважаю за потрібне поспілкуватися з вами та зробити певні висновки, яким чином проходе робота над вирішення цього питання”, - зазначив заступник губернатора. За його словами, поки що не зрозуміло що зроблено державними реєстраторами в цьому напрямку, чи проведені спеціальні моніторинги та достовірність зробленого. “Поки що я лише бачив інформацію за повідомленням представників керівних структур, але цього замало, - наголосив Зіновій Гузар. – Мене цікавить фактична ситуація й дійсний стан справ”.

    Для прояснення цього питання з доповіддю виступив голова Представництва Державного комітету України з питань регуляторної політики й підприємництва Валерій Семенченко. Він зазначив, що 25 травня в Києві було проведено форум за участю Президента України на тему “Регуляторна політика – запорука прозорості влади”. Після відвертої розмови з підприємцями було підписано ряд розпоряджень Президента з метою полегшення процедур, які необхідно проходити під час реєстрації. “19 липня поточного року наше Представництво доповіло про те, що в Луганській області ця робота виконана на 100%, - підкреслив Валерій Семенченко. – В кожному районі створені єдині реєстраційні офіси”.

    Під час наради було піднято питання, який саме зміст вкладено до поняття “реєстраційного офісу”. Мова йде про постреєстраційний період, тобто підприємець після реєстрації повинен стати на облік, а це довготривала та коштовна операція. Законом затверджено, що державний реєстратор надає відомості про реєстрацію юридичної чи фізичної особи, що є основою для автоматичного встановлення на облік. Але на центральному рівні до цього часу діють нормативні документи, які запобігають спрощення цієї процедури. Задача поставлена - протягом двох місяців їх відмінити.

    Найкращий варіант спрощення реєстрації, за ствердженням Кабінету міністрів, вирішення всіх питань лише з однією особою. Крім того, сьогодні на стадії завершення знаходиться програма інформаційного зв’язку між різними службами: податковою, фонду, державного реєстратору, статистиці. Мета цього продукту – об’єднати потік інформації. В серпні програма розпочне працювати в Києві, а з 1 вересня вона буде діяти в межах всієї Україні.

     Урядовий портал

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.