• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повідомлення про оприлюднення проекту Закону України “Про внесення змін і доповнень до Закону України “Про державну податкову службу в Україні”

    Опубликовано: 2005-07-28 12:09:00

    На сайтах Державної податкової адміністрації України (www.sta.gov.ua) та Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України (www.business-rada.kmu.org.ua) буде розміщено проект Закону України “Про внесення змін і доповнень до Закону України “Про державну податкову службу в Україні” та аналіз регуляторного впливу цього акту.

    Проект  розроблено з метою забезпечення впровадження прав і функцій податкових органів, передбачених законами України “Про державну податкову службу в Україні”, “Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, “Про зовнішньоекономічну діяльність”, “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” та інших нормативно-правових актів, контроль за виконанням вимог яких покладено на органи державної податкової служби.

     Мета підготовки проекту – підвищення ефективності контролю за діяльністю платників податків для забезпечення повноти сплати ними платежів до державного бюджету.

    Пропонується внести зміни до статті 111 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” в частині тривалості проведення планової та позапланової виїзної перевірки. Терміни залежатимуть від обсягів валових доходів суб’єктів господарської діяльності. Такі перевірки не повинні будуть перевищувати 30 робочих днів, щодо великих платників податків - 90 робочих днів, для суб’єктів малого підприємництва – 20 робочих днів.

    Подовження термінів проведення планової та позапланової виїзної перевірки можливе на термін не більш як 10 робочих днів, щодо великих платників податків – не більш як на 30 робочих днів, для суб’єктів малого підприємництва – не більш як на 5 робочих днів.

    Зміна тривалості проведення перевірок дасть можливість детального вивчення діяльності великих платників податків, виявлення та руйнування схем мінімізації податкових зобов’язань та підвищення рівня добровільної сплати платежів до бюджету.

    Пропозиції та зауваження до проекту Закону України „Про внесення змін і доповнень до Закону України “Про державну податкову службу в Україні” від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань надсилаються на адресу розробника: поштову –  04655 МСП, м. Київ-53, Львівська пл.8, ДПА України, Департамент контрольно-перевірочної роботи, та електронну – danilova@sta.gov.ua.

    Пропозиції також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 та електронну – business-rada@kmu.gov.ua, а також на адресу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва: поштову – 01011, м. Київ, Арсенальна, 9/11 та електронну – press@dkrp.gov.ua.

    Строк, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції, становить 1 місяць з дати оприлюднення проекту Закону.

    Прес-служба Державної податкової адміністрації України

     

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.