• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китай купить української продукції на $1 млрд.

    Опубликовано: 2005-07-28 11:09:00

    Україна і Китай мають намір підписати договір про купівлю продукції українських виробників на понад 1 млрд. дол. до кінця 2005 року. Про це в середу, 27 липня, на прес-конференції в Запоріжжі повідомив Секретар Ради національної безпеки та оборони Петро Порошенко.

    «У результаті візиту в Китай з урядом країни і партактивом досягнуті домовленості, а саме - отримані гарантії, що до кінця року буде укладено договір» - заявив він, передає «proUA».

    За словами Порошенка, закупівлі будуть стосуватися різних галузей вітчизняного виробництва, у тому числі й авіабудування. «Із запорізьких підприємств найбільше буде затребувана продукція «Івченко-прогресс» (Державне підприємство «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» імені академіка А.Г. Івченка) і компанії «Мотор Січ» (Запоріжжя)» - заявив він.

    Як повідомлялося, Україна розраховує підписати з Китаєм двосторонній протокол про взаємний доступ на ринки товарів і послуг до грудня. Україна активізувала переговори з Китаєм з цього приводу в зв’язку з планами якомога швидше вступити до СОТ. Наприкінці 2004 року Китай заявив про підтримку вступу України до СОТ.

    Гарячая лінія

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.