• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд стимулює змагання серед банків за краще обслуговування клієнтів

    Опубликовано: 2005-07-27 11:24:00

    Сьогодні Міністерство фінансів підбило підсумки першого відкритого конкурсу серед банків щодо обслуговування зарплатних проектів. Із 59 банківських установ, які подали заявки, право бути посередником у виплаті заробітної платні працівникам бюджетних організацій та соціальної допомоги населенню вибороли 56 українських банків.

    За словами Міністра фінансів Віктора Пинзеника, раніше виплати зарплат з бюджету також обслуговувались банками, однак останні долучались до цього „хто як міг”. Відтепер умови допуску фінансових установ до обслуговування бюджетних коштів чітко регламентовані. Головна вимога до банків – бути ліквідними. А далі бюджетні організації та громадяни самостійно обиратимуть, з якою фінансовою установою співпрацювати, або вирішуватимуть отримувати зарплату готівкою. Таким чином, відзначив Міністр фінансів, Уряд стимулює змагання серед банків за краще обслуговування клієнтів. 

    Конкурсний відбір довів, що українська банківська система здорова, - резюмував Віктор Пинзеник, - оскільки абсолютна більшість учасників конкурсу стали його переможцями. Зі свого боку Міністерство фінансів вестиме постійний моніторинг ліквідності уповноважених банків, а також динаміки залучення коштів населення на депозитні рахунки та здешевлення кредитних ресурсів.

    „Наразі поза банківським обігом знаходиться 55 мільярдів гривень. Ми очікуємо, що банки зроблять все можливе, щоб люди відчули переваги користування банківськими картками та відкриття депозитів”, - відзначив Міністр фінансів і додав, що такий процес безумовно добре позначиться на подальшому здешевленні банківських пасивів, а відтак і кредитних ресурсів.

    Прес-служба Міністерства фінансів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.