• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відбулося засідання «круглого столу» за участі Голови ДПА України та Європейської Бізнес асоціації

    Опубликовано: 2005-07-26 16:38:00

    Сьогодні відбулося засідання “круглого столу” на тему “Практичні аспекти нового режиму відшкодування ПДВ та внесків до статутного фонду, що підлягають оподаткуванню ПДВ”, організованого Державною податковою адміністрацією України спільно з Європейською  Бізнес Асоціацією. У засіданні брали участь Голова ДПА України Олександр Іванович Кірєєв, заступник Голови Григорій Миколайович Оперенко та керівники підприємств – членів Асоціації.

    На сьогоднішній день зазначене питання одне із складових інвестиційного клімату нашої держави. Важливим аспектом у формуванні довіри інвесторів до України - розуміння її податкової системи і, зокрема, системи ПДВ. Саме тому представники підприємств членів Асоціації звернули увагу Голови ДПА України на огріхи прописані  в Законі України про “Про податок на додану вартість”, які в свою чергу обмежують інвестиційну привабливість України.

    При цьому Олександр Іванович Кірєєв звернув увагу присутніх, що податкова адміністрація – виконавчий орган і податкова служба постійно роз’яснює окремі статті та аспекти законів, а цього, напевно,  недостатньо.

    Податківці акцентували особливу увагу на безтоварних операціях, де за довгим ланцюгом фірм  легко може бути прихована махінація з ПДВ.

    В результаті перевірок 15 областей виявлені факти неправомірного  відшкодування ПДВ, за матеріалами яких, 5 посадових  осіб звільнено, 15 притягнуто до адміністративної відповідальності. Так в найближчий час податкова адміністрація України має наміри перевірити роботу податкової адміністрації в м. Харкові, де за попередніми даними 400 млн. гривень  було незаконно відшкодовано з бюджету.

    За словами Олександра  Івановича нині Прокуратура  перевіряє податкову службу на неправомірне відшкодування ПДВ , в зв’язку з цим, ймовірно,  не вдасться своєчасно повернути ПДВ у липні цього року.

    Конструктивна зустріч завершилася спільною домовленістю про подальшу співпрацю.

    Прес-служба Державної податкової адміністрації України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.