• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відбулося перше спільне засідання українсько-німецької Групи високого рівня з економічного співробітництва

    Опубликовано: 2005-07-21 09:23:00

    У засіданні 18 липня 2005 року в Берліні на запрошення Федерального міністерства економіки та права ФРН взяли участь представники міністерств і відомств, інших органів державної влади України, а також керівники підприємств нафтової й енергетичної галузі. 

    Від Міністерства юстиції України у роботі Групи високого рівня з економічного співробітництва взяв участь заступник Міністра юстиції Василь Мармазов. У ході першого засідання учасники українсько-німецької Групи обговорили питання цілей і формату майбутнього співробітництва, співпраці у галузі енергетики, зокрема, реалізації проекту "Одеси-Броди", нарощування транзиту природного газу до країн Європи через Україну та участі німецької сторони в проекті "Міжнародний консорціум з управління та розвитку газотранспортної системи України”.

    У рамках засідання також відбувся предметний діалог щодо розвитку українсько-німецької співпраці з видобутку вугілля в Україні, реалізації проектів у галузі сільського господарства, промисловості й транспорту. Українська сторона представила німецьким партнерам перспективи розвитку податкової та митної політики України, банківського сектору, а також поінформувала про питання, пов'язані зі вступом України до СОТ та інтеграцією до ЄС.

    19 липня за ініціативи Федерального Міністерства юстиції ФРН було також організовано зустріч Василя Мармазова з Державним секретарем Федерального міністерства юстиції ФРН професором доктором Хансйоргом Гайгером. Під час цієї робочої зустрічі сторони обговорили стан українсько-німецького співробітництва у сфері цивільного та кримінального права, а також перспективу договірного врегулювання питань визнання та виконання судових рішень у цивільних справах.

    Німецька сторона висловила готовність підтримати приєднання України до Конвенції Лугано про юрисдикцію й виконання судових рішень у цивільних і комерційних справах. Водночас, відзначив Держсекретар Федерального міністерства юстиції ФРН, Німеччина протягом останніх років вже відмовилася від практики укладення міжнародних договорів у цій сфері на двосторонньому рівні.

    Підтверджуючи налагодженість правового співробітництва на виконання європейських конвенцій, пан Мармазов і пан Гайгер висловили задоволення результатами спільних дій у справі  повернення в Україну коштів на виконання вироку Миколаївського обласного суду у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього президента ДСК „Чорноморське морське пароплавство” Павла Кудюкіна.

    На міжнародному міжвідомчому рівні сторони співпрацюють у рамках Спільної заяви про співробітництво між Міністерством юстиції України та Федеральним Міністерством юстиції ФРН, підписаної 6 грудня 2001 року. Співробітництво здійснюється за допомогою Німецького фонду міжнародного правового співробітництва у Києві.

    На виконання положень Спільної заяви сторони щорічно проводять заходи, спрямовані на реалізацію завдань Мін‘юсту України у рамках забезпечення реалізації державної правової політики. Учасники зустрічі в Берліні підтвердили обопільний намір продовжити виконання спільних проектів у взаємодії з Німецьким фондом міжнародного правового співробітництва.

     ELCOMARTновости

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.