• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Правительство будет обращаться к банкам с просьбой пролонгировать сельхозкредиты до марта

    Опубликовано: 2005-07-18 20:44:05
    Украинское правительство будет обращаться к банкам с просьбой пролонгировать кредиты для сельхозпроизводителей до марта следующего года. Об этом сегодня в прямом эфире Харьковской областной государственной телерадиокомпании заявила премьер-министр Украины Юлия Тимошенко. По ее словам, такой шаг будет сделан для того, чтобы дать возможность сельхозпроизвоителям хранить зерно и продавать его тогда, когда его закупочная цена будет максимально выгодной для производителя.

    По словам Юлии Тимошенко, государство не может в полном объеме выкупить у сельхозпроизводителя зерно по выгодной для селян цене - 690 грн. "Якщо сказати, що держава скупить весь хліб у країні по ціні 690 грн., то я скажу неправду", - заявила Юлия Тимошенко.

    Юлия Тимошенко, премьер-министр Украины: "Є формування ринку. У нас достатньо великий обсяг зерна завжди йшов на експорт. До сільгоспвиробника не завжди доходила справжня ціна ринкова на зерно. Тому у нас є план в декількох лаконічних пунктах. Пункт перший: держава може викупити рівно стільки, скільки потрібно країні, скільки може викупити ДАК "Хліб України", за таку ціну. Власне кажучи, 690 грн. і 20%, ми даємо гроші виробнику, але він не втрачає власності на зерно. Найбільші ціни бувають десь на початку наступного року. І наше завдання, щоб селянин не продавав хліб по бросовій ціні, а мав фінанси, щоб зберігати до того моменту, коли ціна буде максимальною на ринку. Ми беремо у заставу зерно, даємо 80% заставної вартості, щоб він міг повернути кредити, підготуватися до нового сезону, але якщо він хоче продати, він у будь-який момент може звернутися, взяти і продати по максимальній ціні без посередників. Друге - ми будемо серйозно займатися підписанням міжнародних угод на постачання зерна на експорт. І саме ті ціни, які підпишемо в цьому контракті, ми будемо давати як власні ціни закупівлі на внутрішньому ринку".

    Информирует Портал Украинской Зерновой Ассоциации . e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.