• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Представників крупних підприємств будуть запрошувати. До діалогу

    Опубликовано: 2005-07-15 10:49:39
    Про це Віктор ПИНЗЕНИК сказав , виступаючи на розширеній колегії в Державній податковій адміністрації.

    Міністр підкреслив той факт, що в Україні лише 1058 платників податків формують 58% валових доходів держави. Це крупні підприємства, які становлять 0,3% усіх платників. У зв'язку з цим Віктор ПИНЗЕНИК наголосив на тому, що не доцільно зосереджувати надмірну увагу на перевірках дрібного сектору. І, навпаки, слід переорієнтуватися на крупних платників, що формують основне поле оподаткування в державі.

    Міністр фінансів зазначив, що за даними 2004 року, багато компаній з багатомільярдними оборотами майже не сплачують податків, декларуючи однакові валові витрати і доходи. „В Україні немало випадків унікального бізнесу, коли декларовані витрати більші, ніж доходи”, - сказав Віктор ПИНЗЕНИК.

    У зв'язку з цим Міністр вважає необхідним, по-перше, зосередити роботу ДПА на крупних платниках податків, по-друге, змістити увагу не на документальних перевірках, а на аудиторських. Керівник головного фінансового відомства держави відзначив, що Уряд також проводитиме відповідну роботу з цього питання.

    Віктор ПИНЗЕНИК рекомендував податківцям запрошувати представників крупних підприємств до діалогу за результатами аудиту. Він також наголосив на необхідності виробити індикатори повноти сплати податків, що враховують галузеві особливості.

    Источник Maidan e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.