• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заступник міністра освіти і науки України М.Ф. Степко про діяльність приймальних комісій

    Опубликовано: 2005-07-11 13:05:12
    Міністерство освіти і науки України звертаеться до ректорів (директорів) вищих навчальних закладів.

    Аналіз письмових звернень громадян до міністерства та звернень на консультаційний телефон свідчить, що не у всіх вищих навчальних закладах діяльність приймальних комісій організована на належному рівні.

    Мають місце випадки, коли приймальні комісії вимагають від абітурієнтів погашення вартості канцелярських матеріалів, додатково до медичних довідок встановленої форми - довідки нарколога і психіатра, оригінали документів про освіту, не приймають документи і рекомендують подавати їх до вищих навчальних закладів за місцем проживання, не приймають документи без відмітки у приписному свідоцтві про відстрочку, не завіряють копії документів про освіту, не приймають ксерокопії посвідчень про інвалідність, а вимагають довідку ВТЕК та інше.

    Абітурієнти, які вступали на заочну форму навчання до педуніверситетів, також повідомляють про необ'єктивність оцінювання знань, вимагання благодійних внесків, несвоєчасне оголошення екзаменаційних оцінок, відмову ознайомити їх з письмовими роботами тощо.

    Міністерству освіти і науки України також відомі факти дезінформації деякими вищими навчальними закладами громадськості через засоби масової інформації про оголошення прийому на неіснуючі спеціальності, прийому документів на неліцензовані спеціальності, вимагання укладення договорів на підготовку фахівців ще до вступних випробувань тощо.

    Міністерство освіти і науки України ще раз звертає вашу увагу на необхідність суворого дотримання вимог нормативно-правових документів, що регламентують організацію і проведення прийому студентів до вищих навчальних закладів.

    Крім того, міністерство зобов'язує вас забезпечити роботу приймальних комісій таким чином, щоб кожний абітурієнт та його батьки могли отримати своєчасну кваліфіковану і коректну відповідь на будь-яке питання щодо вступу до вищого навчального закладу. Діяльність приймальних комісій повинна відзначатись доброзичливістю, гласністю, об'єктивністю та якнайширшою інформованістю та стендах та в засобах масової інформації. Для цього на стендах приймальної комісії необхідно помістити перелік ліцензій Міністерства освіти і науки України, контрольні показники державного замовлення в розрізі напрямів підготовки і спеціальностей, квоти прийому сільської молоді, порядок зарахування абітурієнтів тощо.

    Додатково інформуємо, що при Міністерстві освіти і науки створений штаб "Вступна кампанія 2005 року", який оперативно реагуватиме на будь-які порушення Правил прийому до вищого навчального закладу. Наголошуємо, що вся відповідальність за організацію вступної кампанії покладається на ректора (директора) вищого навчального закладу, голову приймальної комісії.

    Источник Міністерство освіти і науки e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.