• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінпраці за збереження податкових пільг інвалідам та за рівні можливості їх отримання

    Опубликовано: 2005-07-11 12:46:36
    Відбулася нарада з керівниками регіональних відділень Фонду соціального захисту інвалідів, на якій був присутній міністр праці В'ячеслав КИРИЛЕНКО.

    „Податкові пільги підприємствам громадських організацій інвалідів мають надаватися автоматично, без жодних додаткових дозволів будь яких комісій”, - заявив під час робочої наради із керівниками регіональних відділень Фонду соціального захисту інвалідів міністр праці В'ячеслав КИРИЛЕНКО.

    Міністр наголосив, що податкові пільги для підприємств та громадських організацій інвалідів передбаченні чинним законодавством. „Я не бачу жодної підстави, щоб між підприємством громадської організації інвалідів і Державною податковою адміністрацією, яка надає податкову преференцію, існував ще якийсь буфер, - підкреслив В'ячеслав КИРИЛЕНКО. - Якщо підприємство відповідає всім критеріям і вимогам визначеним у законі – воно має автоматично отримувати всі передбаченні законодавством пільги”.

    За словами міністра, „до ФСЗІ і до Міністерства праці надходило і надходить багато інформації щодо діяльності Комісії, і ця інформація дає підстави стверджувати - Комісія це орган, який користується правом надання чи скасування пільг для підприємств інвалідів не маючи для цього жодних формалізованих критеріїв”. „Інакше я не можу пояснити той факт, коли одне з двох абсолютно однакових підприємств (з однаковою кількістю працюючих інвалідів, з однаковою зарплатою та фінансовим станом) отримує пільгу, а інше - ні”, - зазначив він.

    „Крім того, політика Президента та Уряду спрямована на зменшення регуляторних функцій з боку держави. На мою думку, Комісія є зайвим регуляторним органом, який може надавати або не надавати дозвіл на користування пільгами організаціям та підприємствам інвалідів”, - підкреслив В'ячеслав КИРИЛЕНКО.

    „Тому я вважаю подальше існування Комісії з питань діяльності підприємств громадських організацій інвалідів недоцільним”, - наголосив міністр. В'ячеслав КИРИЛЕНКО також повідомив, що „є урядове доручення щодо визначення доцільності подальшого існування Комісії з питань діяльності підприємств громадських організацій інвалідів, і відповідна робота по його виконанню вже ведеться”.

    В'ячеслав КИРИЛЕНКО запропонував створити громадські колегії при обласних та центральному відділеннях Фондів соціального захисту інвалідів. Колегії мають обговорювати питання щодо фінансових допомог та позик підприємствам громадських організацій інвалідів та самим організаціям. До цих колегій міністр запропонував ввести представників усіх громадських організацій інвалідів, які представлені в регіоні. За словами В'ячеслава КИРИЛЕНКА, „це дасть можливість прозоро розподіляти кошти ФСЗІ”. Міністр запропонував, щоб Громадські колегії проводили свої засідання за участю засобів масової інформації, представників ФСЗІ, співробітників головних управлінь праці та соціального захисту. „Всі громадські організації інвалідів повинні взяти участь у розподілі коштів, що виділяються на реабілітацію інвалідів, а не одна чи дві громадські організації, які чомусь мають преференції”, - наголосив міністр. Запровадження Громадських колегій, впевнений міністр, унеможливить зловживання коштами, які виділяються на реабілітацію інвалідів.

    Источник Мінпраці та соціальної політики e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.