• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Український ринок будматеріалів та місце в ньому будматеріалів з дерева

    Опубликовано: 2005-07-04 17:47:42
    Відомо, що будівництво в Україні визнане найпривабливішою галуззю для інвестування. За даними Української асоціації інвестиційного бізнесу, сюди прямує понад 11% фінансових вливань — більше, ніж в машинобудування, металургію, харчову промисловість.

    Відносно ринку будматеріалів можна сказати, що він представлений в основному досить крупними українськими підприємствами Київського регіону і Донбасу, а також що базуються в Києві, рідше — в Одесі і Львові, представництвами німецьких, італійських, польських і інших європейських компаній. Активність американських і азіатських структур тут лише епізодична.

    Вікна. Український споживач тепер віддає перевагу пластиковим — 55% ринку; дерев'яні і вікна займають 25% ринку, алюмінієві - 15%. Обсяг обчислюється сотнями мільйонів доларів, і ринок щорічно росте на 20—30%.

    Двері пропонуються крупними західноєвропейськими (Boon-Edam, Dorma, CAME, Record Int) і польськими (Porta) компаніями, але немало і наших. Це Київський завод дверних систем, київські "Майстер" і "Галерея дверей", Новокаховськоє підприємство "Нове світло".

    Паркет займає порядку третини ринку побутових і до 15% — комерційних підлогових покриттів, поступаючись першістю рулонним матеріалам. Виробництво паркету у нас традиційно розвинене. У цій сфері задіяні до двохсот підприємств, з яких близько двадцяти крупних (до 3 тис. кв. м паркету в рік), контролюючих половину виробництва.

    За даними компанії "Дім паркету", їх можна розділити на ті, що з'явилися до і після перебудови. Перші — західноукраїнські лісокомбінати (Івано-франківський, Камянка-бузький). Другу групу формують не тільки західноукраїнські, але і київські ("Дім паркету", АВПУ) та інші фірми ("Рубежанський паркет", "Промарсенал", "Пирятиндрев").

    Імпорт паркету невеликий: за різними даними, до 20% — з Німеччини (Witex), Росії ("Паркет-Хол"), скандинавських і східноєвропейських країн.

    Источник Derevo.info e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.