• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Міністерстві праці обговорять шляхи розв'язання соціальних проблем ветеранів-афганців та „чорнобильців”

    Опубликовано: 2005-07-04 10:10:14
    7 липня в Міністерстві праці та соціальної політики України відбудеться чергова зустріч з представниками громадських організацій чорнобильців. Згодом - з представниками громадських організацій ветеранів-афганців. Таке рішення було прийнято після зустрічі міністра В'ячеслава Кириленка з представниками організацій ветеранів–афганців та чорнобильських організацій, які 1 липня 2005 року проводили акцію біля Міністерства праці. „Ми не закриваємо очі ні на проблеми „чорнобильців”, ні на проблеми ветеранів-афганців, й готові вкотре сідати за стіл переговорів для конструктивного діалогу”, - зазначив В'ячеслав Кириленко.

    Щодо вирішення соціальних проблем „чорнобильців”, міністр зазначив, що „ми уже зараз готові підвищити в 4-5 разів щорічні компенсації „чорнобильцям” на оздоровлення”. За словами міністра, „для того, щоб держава могла виконати основний чорнобильський закон, потрібно щорічно приблизно 23 млрд. грн.”. В'ячеслав Кириленко повідомив, що представники чорнобильських організацій, як один з варіантів, запропонували поетапне розв'язання питань соціального захисту „чорнобильців”. „За схемою, коли спочатку „чорнобильці”, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС в 86 році отримають виплати в повному обсязі. Наступний етап - повні виплати тим чорнобильцям, які працювали в 87році, 88, 89. Далі – виплати в повному обсязі тим, хто постраждав від катастрофи на ЧАЕС, і т.д.”.

    Коментуючи вимоги ветеранів-афганців міністр зазначив: „Міністерство праці та соціальної політики уже підготувало низку законопроектів, спрямованих на покращання соціального захисту воїнів-афганців”. За словами міністра, „проекти рішень підготовлено за результатами наради у прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко із ветеранами-афганцями”.

    Зокрема, повідомив він, законопроекти передбачають зміни до Закону про пенсії за особливі заслуги перед Україною. Відповідно до цього законопроекту бойові нагороди отриманні у мирний час, дають право отримувати надбавки як за нагороди у воєнний час. Цей законопроект перебуває на розгляді у зацікавлених міністерств та відомств.

    „Міністерством праці також розроблений проект постанови, відповідно до якої збільшуються пенсії по інвалідності, у зв'язку із втратою годувальника. Також опрацьовується проект Закону, який передбачає збереження пільг сім'ям померлих учасників бойових дій”, - повідомив В'ячеслав Кириленко. Інф. прес-служба Міністерства праці та соціальної політики України. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.