• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінфін підтримує розвиток в Україні бізнес-інкубаторів

    Опубликовано: 2005-06-09 18:48:39
    Міністерство фінансів підтримує розвиток в Україні бізнес-інкубаторів. Про це 9 червня під час телефонної «гарячої лінії» із підприємцями сказав заступник міністра фінансів Віталій Лісовенко.

    Віталій Лісовенко повідомив, що зараз Мінфін веде переговори щодо перепрофілювання одного із проектів Світового банку на розвиток приватного сектору в Україні. Передбачається, що частину коштів за цим проектом (20-25 мільйонів доларів) може бути використано на розвиток глобальної системи бізнес-інкубаторів.

    Бізнес-інкубатори покликані надавати різноманітні послуги суб'єктам малого підприємництва, консультувати новостворені підприємства, сприяти процедурі реєстрації, розробляти бізнес-плани та інвестиційні проекти. Заступник Міністра фінансів відзначив, що часто підприємці чи ті, хто тільки здійснює перші кроки у бізнесі, не мають можливості взяти кредит у банку на розвиток своєї справи. У більшості випадків позичальники грошей на можуть пояснити привабливість свого проекту «зрозумілою» банкірам мовою. Бізнес-інкубатори, зазначив Віталій Лісовенко, мають бути посередником між інвесторами та позичальниками, стати центрами підтримки підприємництва.

    За словами урядовця, вітчизняні банки мають сьогодні достатній фінансовий ресурс для кредитування малого та середнього бізнесу. Гроші на розвиток підприємництва в Україні спрямовують і Міжнародні фінансові організації за сприяння Міністерства фінансів. Такі кредитні лінії сьогодні відкриваються у багатьох вітчизняних банках. Завдання держави, говорить Володимир Лісовенко, створити умови, за яких бізнес в Україні буде легким та прибутковим.

    Инф. ИА «Гаряча Лінія» e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.