• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Реформа влади за світовими стандартами

    Опубликовано: 2005-06-03 17:22:08
    В кінці травня у місті Сеул (Республіка Корея) пройшов Шостий Всесвітній форум з питань реформування уряду під егідою ООН за участі представників української сторони.

    Форум пройшов за участю близько 5 тис. представників 140 країн-членів ООН, у тому числі 9 глав держав. Від української делегації на форумі з доповіддю виступив Начальник Головдержслужби Тимофій Мотренко. Він виступив на другій пленарній сесії „Демократичне державне управління та соціальна інтеграція” з доповіддю „Адміністративна реформа як інструмент демократизації державного управління в Україні”, в якій презентував відповідні системні реформи Уряду України та окреслив основні пріоритети реформи державної служби. Глава української делегації також взяв участь у круглому столі за участю міністрів з питань державного управління і державної служби. „Ми з Вами йдемо правильним шляхом. І цей шлях збігається зі світовими тенденціями адмінреформи”, - ділився враженнями на прес-конференції в Києві Т. Мотренко. Також за його словами протягом найближчих двох місяців Державна служба України пройде сертифікацію за стандартом ISO 9001:2000 з управління якістю. Це буде перший приклад в Україні сертифікації центрального державного органу. Хоча в нас вже є такі приклади на рівні місцевих органів – Бердянської (Запорізька область) та Комсомольської (Полтавська область) міськдержадміністрацій.

    По інформації директора Центру сприяння інституційному розвитку державної служби при Головдержслужбі А. Вишневського зараз в Україні при фінансування Євро комісії впроваджується проект SIGMA. Цей проект включає в себе 9 показників, які використовуються для оцінки якості державного управління. За цими показниками визначається ступінь готовності країни (органів державної влади) до членства в ЄС. В цьому році влада в Україні буде оцінюватись за трьома показниками. Роботи по оцінці почнуться у вересні. Вишневський також відмітив, що до 1 липня цього року на розгляд в Кабмін планується подати закон „Про державну службу”.
    ElcomartNews e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.