• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ДК «Газ України» занепокоєна низьким рівнем розрахунків за спожитий газ підприємствами ТКЕ Севастополя, Одеської та Закарпатської областей

    Опубликовано: 2005-06-03 09:20:10
    ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» висловлює глибоке занепокоєння незадовільним станом розрахунків підприємств комунальної теплоенергетики м. Севастополя, Одеської та Закарпатської областей за спожитий природний газ у травні поточного року. Підприємства комунальної теплоенергетики у травні поточного року спожили 147,7 млн. куб м. природного газу на 30,6 млн. грн. і розрахувалися за спожите пальне на 97%. Майже всі підприємства ТКЕ почали розраховуватись за спожитий протягом опалювального сезону природний газ і на погашення боргу протягом травня поступило 26,2 млн. грн., в тому числі від Донецької області 5,7 млн. грн., Дніпропетровської – 3,9 млн. грн., Запорізької – 2 млн. грн., Львівської – 1,9 млн. грн., Полтавської – 1,7 млн. грн., Хмельницької – 2,6 млн. грн.

    В той же час підприємства ТКЕ м. Севастополя, Одеської та Закарпатської областей не лише не погашають накопичені протягом опалювального сезону борги, а й, на жаль, не сплачують навіть поточне споживання природного газу.

    Враховуючи тривале незаконне (не оформлене згідно чинного законодавства у вигляді договору) і відтак безлімітне споживанням природного газу ТОВ «СГС плюс», а також неодноразові звернення ДК «Газ України» до Севастопольської міськдержадміністрації, міськради й прокуратури з проханням втрутитися у ситуацію з метою належної правової оцінки діяльності товариства, нормалізації газопостачання у місті і проведення розрахунків за газ, вкрай дивує споглядальна позиція місцевих владних та правоохоронних органів.

    Внаслідок цілковитої безкарності та такого по суті потурання міських органів влади ситуація з розрахунками ТОВ «СГС плюс» за споживання енергоносія, що є державною власністю, ще більше загострилась. При цьому ТОВ «СГС плюс» не лише не вжило жодних заходів щодо оформлення з ДК «Газ України» безлімітно спожитих протягом лютого-квітня поточного року обсягів газу на 2,7 млн. грн., а й не розраховується за безлімітно спожитий газ оформлений за 2003-2005 роки. Крім того протягом травня поточного року підприємство ТКЕ Севастополя (ДКП «Севтеплоенерго») спожило понад 4 млн. куб. м природного газу на 614,1 тис. грн. і розрахувалося за нього лише на 58%. Не змінюється на краще ситуація і у Закарпатті. Попри постійні за останні 3 роки зміни керівництва підприємств комунальної теплоенергетики, область продовжує хронічно відставати від інших за рівнем розрахунків за спожитий природний газ і за цим показником посідає останнє місце в Україні. За спожиті з початку поточного року 50,5 млн. куб. м природного газу тут сплатили лише 53% його вартості, а борг перед державою складає 5,6 млн. грн. Тільки 60% становить рівень розрахунків підприємств ТКЕ за травень.

    ДК «Газ України» звертає увагу на те, що кошти, які надходять від підприємств комунальної теплоенергетики у міжопалювальний період, спрямовуються на створення резервів природного газу на осінньо-зимовий період для найбільш оптимального проходження пікових навантажень в наступний осінньо-зимовий період 2005-2006 років. Низький рівень розрахунків підприємств ТКЕ не дасть можливість забезпечувати їх природним газом як у міжопалювальний, так і у опалювальний сезон, оскільки вони не зможуть забезпечити згідно умов укладених договорів 100% розрахунків, як того вимагають умови договорів та відповідні рішення Уряду. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.