• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України

    Опубликовано: 2005-12-07 12:15:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
    Інформація
    про проведені заходи з ліквідації грипу птиці в АР Крим станом на 07.00 год. 7 грудня 2005 року
    Станом на 07.00 год. 7 грудня 2005 року неблагополучними щодо висококонтагіозного грипу птиці залишалися три райони Автономної Республіки Крим: Радянський район (с. Некрасовка), Нижньогірський район (с. Ізобільне та с. Омельянівка) та Джанкойський район (с. Завіт Ленінське та с. Пушкіно).
    У неблагополучних пунктах надалі проводяться протиепізоотичні заходи з ліквідації захворювання птахів на грип, а саме: вилучення та утилізація свійської птиці, дезінфекції місць утримання птиці та дворів громадян. Утилізація птиці здійснюється шляхом безкровного забою з подальшим спалюванням тушок. Інвентар та годівниці також спалюються. Приміщення, в яких знаходилась птиця, дезінфікуються аерозольним шляхом.
    З метою обмеження переміщення громадян та автотранспорту, організації та проведення дезінфекції та інших протиепізоотичних заходів в осередках захворювання на території АР Крим продовжують функціонування 6 ветеринарно-міліцейських постів.
    З карантинних зон заборонено вивезення живої птиці та продукції птахівництва. На всій території АР Крим надалі діє тимчасова заборонена реалізації живої птиці та продукції птахівництва, виробленої в особистих господарствах громадян.
    Вживаються заходи щодо ізольованого утримання свійської птиці в особистих підсобних господарствах громадян на всій території АР Крим. З цією метою обстежено 12 населених пунктів Радянського району, які перебувають в 10-тикілометровій „зоні спостереження”. Загальна кількість обстежених дворів цих населених пунктів становить 3 тис. 359, де оглянуто 25 тис. 362 голови птиці.
    У „зоні захисту" (становить 3 км.) проводиться подвірне вилучення свійської птиці та її утилізація. За оперативною інформацією, станом на 07.00 год. 7 грудня ц.р. проведено обстеження 2 тис. 210 домоволодінь, дезінфекцію – 1 тис. 142 дворів, вилучено та знищено безкровним методом з подальшим спалюванням 22 тис. 376 гол. птиці.
    У селі Некрасова птиця з особистих селянських господарств повністю утилізована.

    Контакти: 256-15-96, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua, http://mvsinfo.gov.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.