• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АМКУ посприяв безпеці газифікованого житла

    Опубликовано: 2005-12-07 12:29:00
    Антимонопольний комітет України визнав зловживання ВАТ “Запоріжгаз” монопольним становищем на ринку введення в експлуатацію газового обладнання житлових будівель та оштрафував порушника на 20 тис. грн.
    У ході виїзного засідання Комітет встановив неправомірне застосування монополістом різних умов до рівнозначних угод щодо монтажу лічильників в газифікованому житлі будівельно-монтажними підприємствами.
    Зокрема, договори із ПП „ТЕСС”, ПП „Михасик”, ПП „Термо-ресурс” та ПП „Запоріжгаз-Сервіс” передбачали здійснення монтажу, перевірки працездатності, пломбування лічильників тільки у присутності працівника „Запоріжгазу”. Так як це встановлено відповідними нормативними актами.
    Натомість ТОВ „Фірма „Газпобутсервіс” і ТОВ „Газбудсервіс” отримали переваги без виправданих на те причин. Згідно з укладеними договорами ці підприємства мали право виконувати весь комплекс робіт з монтажу побутових лічильників одноосібно. 
    Оскільки такий підхід спотворював конкуренцію, Комітет застосував до монополіста передбачені законодавством санкції.
    “Присутність представника „Запоріжгазу” – не примха, а гостра потреба. Він не лише здійснює контроль за належним виконанням робіт, але й, як фахівець спеціалізованого підприємства, забезпечує населенню безпеку газифікованого житла, – зазначив з цього приводу Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв. – Важливо, що монополіст визнав порушення та заборонив раніше привілейованим підприємствам виконувати зазначені роботи без свого працівника”.
    Прес-служба АМКУ e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.