• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повідомлення прес-служби АМК України

    Опубликовано: 2005-12-14 12:30:00
    АЛУШТИНСЬКОГО МОНОПОЛІСТА ОШТРАФОВАНО
    Антимонопольний комітет України визнав зловживання Алуштинським виробничим підприємством водопровідно-каналізаційного господарства монопольним становищем та оштрафував порушника на 20 тис. гривень.
    В ході виїзного засідання, Комітет встановив факт неправомірного стягування підприємством з населення завищеної плати за водопостачання та водовідведення. Відтак майже тисяча власників квартир сплачували 1,65 та 1,30 грн. за один кубічний метр води замість 0,32 та 0,30 грн. відповідно.
    Окрім цього, при підключенні до мереж водопостачання і каналізації деякі підприємці мали робити внесок у розвиток інженерно-транспортної інфраструктури міста, тоді як інші – ні.
    Такі дії Алуштинського підприємства Комітет визнав неправомірними та застосував передбачені законодавством санкції.
    У цьому зв’язку Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв зазначив: «Питання водопостачання та водовідведення у Криму та в Алушті зокрема, є досить гострими. Тож, зловживаючи своїм становищем, монополіст абсолютно безпідставно завищував платню, намагаючись вийти сухим із води. Проте ми викрили порушення і в ході розгляду справи підприємство його визнало. Але головне не те, що ми дали монополісту добрячого прочухана, а те, що на нашу вимогу зроблено відповідні перерахунки зі споживачами на загальну суму близько 96 тисяч гривень».
    Прес-служба Антимонопольного комітету України
    м. Київ-35, вул. Урицького, 45, кімн. 528
    тел/факс: 251-62-91
    e-mail: pr@amc.gov.ua
    www.amc.gov.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.