• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз ДПА України

    Опубликовано: 2005-12-15 11:42:00
    Державна податкова адміністрація України
    Департамент інформаційної політики та масово-
    роз’яснювальної роботи
     
    Результати застосування заходів щодо протидії корупції в органах державної податкової служби.
     
    Виходячи із завдань, поставлених Президентом України по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією та захисту прав людини, державна податкова адміністрація України приділяє особливу увагу подоланню корупційних проявів в органах ДПС.
    Так за 11 місяців поточного року за матеріалами підрозділів по боротьбі з корупцією ДПА України за порушення вимог Закону України “Про боротьбу з корупцією” відносно працівників органів податкової служби складено 233 протоколи про адміністративне правопорушення, на підставі яких судами до адміністративної відповідальності притягнуто 168 службових осіб.
    З початку року за матеріалами підрозділів по боротьбі з корупцією ДПА України відносно посадових осіб органів ДПС порушено 148 кримінальних справ, за результатами розгляду яких, засуджено 9.
    В цьому році було розглянуто 974 звернень, скарг та повідомлень громадян та юридичних осіб щодо неправомірних дій податківців, з яких 282 знайшли своє повне або часткове підтвердження.
    Крім того проведено більше трьох тисяч службових розслідувань та перевірок з питань дотримання законності в діяльності працівників податкової служби. За результатами перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнуто майже півтори тисячі осіб, в тому числі 192 звільнено.
    З початку 2005 року стосовно працівників податкової служби скоєно 68 протиправних дій, які безпосередньо пов’язані з виконанням службових обов’язків. За вказаними фактами правоохоронними органами порушено 55 кримінальних справ.
     
    04655, Київ, Львівська площа, 8, тел./факс: 247-35-01, 247-35-83; e-mail: press@sta.gov.ua
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.