• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Спеціальна контрольна комісія з питань приватизації підтримує проект закону про внесення змін до Закону „Про тимчасову заборону приватизації пам'яток культурної спадщини”

    Опубликовано: 2005-12-15 17:32:00
    Комісія розглянула звернення Одеського міського голови Е.Гурвіца щодо ситуації, яка склалась довкола приватизації пам’яток культурної спадщини (на прикладі м. Одеса).
    Відповідно до Закону „Про тимчасову заборону приватизації пам’яток культурної спадщини”, заборонено приватизацію пам’яток культурної спадщини до затвердження Верховною Радою України переліку пам’яток культурної спадщини, які не підлягають приватизації. Такий перелік мав подати Кабінет Міністрів України у шестимісячний термін з дня набрання чинності цим законом (до 01.08.2005 р.). Проте відповідного проекту закону не подано.
    Враховуючи заборону на приватизацію пам’яток культурної спадщини, Одеська міська рада не приймає рішення про приватизацію та відчуження нежилих приміщень, розташованих у будинках - пам’ятках культурної спадщини.
    Оскільки до комунальної власності територіальної громади міста Одеси належить біля 1400 об’єктів жилих та нежилих приміщень, розташованих у будинках – пам’ятках архітектури та містобудування місцевого і національного значення, бюджет розвитку міста, за інформацією міської ради, недоотримав у цьому році значну частину коштів. Тому Одеський міський голова звернувся до Голови Верховної Ради України з проханням внести зміни до Закону „Про тимчасову заборону приватизації пам’яток культурної спадщини” стосовно зняття заборони на приватизацію жилих і нежилих приміщень, розташованих у будинках комунальної власності – пам’ятках культурної спадщини місцевого значення, у яких більшість квартир та нежилих приміщень уже приватизовані.
    На засіданні Комісії зазначалося, що Законом "Про приватизацію державного житлового фонду" не встановлено обмежень щодо приватизації квартир, які розташовані у будинках – пам’ятках архітектури та містобудування місцевого значення.
    Враховуючи це, а також з метою реалізації громадянами права на приватизацію житла, в.о голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, народним депутатом України Л.Кириченко подано проект закону про внесення змін до статті 1 Закону „Про тимчасову заборону приватизації пам’яток культурної спадщини”.
    Проектом пропонується врегулювати питання приватизації житлових приміщень, які розташовані у будинках – пам’ятках архітектури та містобудування місцевого значення. Водночас, з метою запобігання безконтрольній і необґрунтованій приватизації пам’яток культурної спадщини обмеження на приватизацію нежилих приміщень, вважає народний депутат, доцільно зняти після затвердження Верховною Радою України переліку пам’яток культурної спадщини, які не підлягають приватизації.
    Інформаційне управління ВР України e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.