• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повідомлення Департаменту боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом

    Опубликовано: 2005-12-16 14:54:00
    7 грудня 2005 року за матеріалами управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПА в Івано-Франківській області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 364 КК України відносно посадових осіб підприємства, які в ході ведення фінансово-господарської діяльності легалізували грошові кошти на суму 1,6 млн. гривень.
    Встановлено, що директор підприємства, переслідуючи мету прикриття незаконної діяльності з конвертації безготівкових коштів в готівку та вступивши в попередній зговір з фізичними особами, громадянами України, зареєстрував в місцевих органах влади підприємства, а також суб’єкта господарювання – фізичну особу, призначивши посадовими особами вказаних підприємств підставних осіб. Установчими та статутними документами підприємств передбачена оптова та роздрібна торгівля промисловими товарами, виробництво будівельних деталей із деревини й плит, технічне обслуговування легкових автомобілів, тощо.
    Прикриваючись діяльністю створених підприємств та підприємця – фізичної особи, використовуючи підроблені документи, вказана організована група осіб проводила безтоварні операції з придбання та реалізації лісу та пиломатеріалів, а кошти які перераховували на їх рахунки суб’єкти господарювання Івано-Франківської області “нібито” за поставку лісу та пиломатеріалів конвертувала в готівку за певну винагороду.
    З метою прикриття незаконної діяльності, придбання товарів документально оформлялось за підробленими документам “фіктивних” підприємств України та області.
    Наразі вживаються заходи щодо відшкодування спричинених державі збитків.
    Прес-служба ДПА
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.