• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 22.12.2005р.

    Опубликовано: 2005-12-22 14:30:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 22.12.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2066 заяв про злочини. Вжитими заходами 902 (43,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 36 пограбувань, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 3 особи. У правопорушників вилучено 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 37 набоїв.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 37 осіб. У них вилучено 10,5 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1228 осіб.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 особи.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 95 дорожньо-транспортних пригод, у яких 12 осіб загинули та 101 травмовані.
     
    Упродовж минулої доби порушено 45 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.
     
    У місті Ясинувате Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 46-річного безробітного, раніше судимого жителя Дніпропетровської області. Попередньо встановлено, що він удень 19 грудня на вулиці міста під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем 38-річного жителя Краматорська Донецької області.
     
    У селі Північне Запорізької області у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 65-річну пенсіонерку. Вжитими заходами затримано двох місцевих жителів віком 42 та 57 років, які вранці 13 грудня в будинку потерпілої убили її під час раптово виниклої сварки.
     
    У Чернівцях працівники міліції затримали 31-річного безробітного місцевого жителя, який увечері 18 грудня в квартирі свого 33-річного знайомого під час сварки після спільного розпивання спиртних напоїв заподіяв приятелю смертельні тілесні ушкодження.
     
    У Дніпропетровську семеро молодиків побили на вулиці міста двох перехожих. Вжитими заходами правоохоронці затримали двох із нападників – 38-річного місцевого жителя та його 14-річного сина, які побили потерпілих з хуліганських спонукань. Вживаються заходи щодо розшуку співучасників злочину.
     
    У Хотинському лісі підстрелили браконьєра
     
    У місті Сокирянах Чернівецької області вночі до лікарні було госпіталізовано з вогнепальним дробовим пораненням живота 34-річного жителя села Ломачинці Сокирянського району. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 43-річного жителя сусіднього села, мисливцезнавця Хотинського держлісгоспу. Встановлено, що він намагався зупинити чоловіка, який приїхав на своєму мотоциклі на незаконне полювання. Той на законні вимоги мисливцезнавця не зреагував, після чого охоронник лісу вистрелив у нього з власної зареєстрованої мисливської рушниці. Зброю вилучено.
     
    У Харкові затримано 24-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 120 таблеток сильнодіючого лікарського засобу “Трамадол”.
     
    Довели банк до банкрутства
     
    У Києві порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.219 КК України за фактом доведення до банкрутства посадовцями одного з акціонерних комерційних банків. Вони протягом минулого й поточного років, діючи всупереч інтересам банку і кредиторів та в інтересах третіх осіб, уклали завідомо невигідні для банку угоди з цінними паперами, кредитні угоди. Також під приводом інвестування об’єктів житлового будівництва у столиці та місті Ялта АР Крим надали кредити групам комерційних підприємств, наближених до керівників банку, та підприємствам з ознаками фіктивності, що призвело до стійкої фінансової неспроможності банку та неможливості виконання своїх зобов’язань перед вкладниками. Внаслідок вищезазначених дій акціонерам вказаного банку завдано збитків на суму понад 180 млн. гривень.
     
    Плати хабар і почувайся безпечно
     
    На Луганщині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара), відносно посадовця одного з державних підприємств МНС України. Він вимагав і отримав від приватного підприємця 1,3 тис. гривень хабара за позитивний висновок експертизи, що є підставою для одержання дозволу на проведення робіт підвищеної небезпеки на його підприємстві.
     
    Контакти: 254-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.