• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Державна митна служба України видала перші 45 „Стоп-карток”

    Опубликовано: 2005-12-23 15:24:00
    Голова Державної митної служби України Олександр Єгоров провів зустріч з підприємцями, на якій вручив перші 45 „Стоп-карток” суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності, які бажають працювати на українському ринку чесно та прозоро і підписали відповідні домовленості про співпрацю з Держмитслужбою України.
    Першими власниками карток стали переважна більшість учасників ринку імпорту рибопродуктів, м’яса, м’ясопродуктів та свійських тварин в Україну, а також члени Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів.
    „Стоп-картка” – це персоніфікована картка, яка пред’являється уповноваженим представником суб’єкта ЗЕД посадовим особам митного органу у разі створення ними штучних перепон під час митного контролю та митного оформлення, виявлення випадків здирництва та проявів корупції з їхнього боку.
    Митник, що допустив порушення, зобов’язаний негайно проінформувати керівника свого підрозділу та митниці про факт пред’явлення йому „Стоп-картки”. Одночасно представник суб’єкта ЗЕД інформує Держмитслужбу про застосування ним „Стоп-картки”.
    Держмитслужба після отримання такого сигналу від підприємця терміново проводить службову перевірку або, у разі потреби, службове розслідування за випадками допущених зловживань та відстороняє від виконання службових обов’язків посадових осіб, які їх допустили.
    Варто зазначити, що суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності, яким видана така картка, забороняється використовувати її для отримання будь-яких пільг або переваг при декларуванні та проходженні митного контролю та митного оформлення. Якщо підприємець не виконує зазначені вимоги – картка вилучається.
    Запровадження такої форми роботи є кроком Держмитслужби назустріч основним учасникам ринку імпорту тих чи інших товарів в Україну, які в свою чергу, погодились на декларування реальної вартості своїх вантажів. Отже, Держмитслужба взяла на себе зобов’язання захищати легальних імпортерів шляхом надання їм пільгових режимів митного оформлення. Таким суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності Держмитслужба в перспективі буде значно спрощувати митне оформлення під час перетину митного кордону.
    Однак, підприємці, в свою чергу теж зобов’язуються йти назустріч митникам і в разі необхідності будуть надавати митним органам свої бухгалтерські документи, які стосуються зовнішньоекономічних операцій з даним товаром.
    Погодження та запровадження цієї форми співпраці з максимальною кількістю об’єднань імпортерів, як очікується, виведе стосунки влади та бізнесу на новий, більш ефективний рівень, стане насправді дієвим, взаємовигідним кроком назустріч один одному з метою повного подолання тіньових механізмів ввезення товарів в Україну.
    Після вручення карток відбулося підписання таких домовленостей ще з однією групою підприємців – з імпортерами тютюну в Україну.

    Прес-служба ДМС України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.