• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АМК України: вісті з регіонів

    Опубликовано: 2005-12-28 16:15:00

    Закарпатське обласне відділення АМКУ:

    рекомендувало територіальному управлінню Державної інспекції з енергозбереження по Закарпатській області припинити дії, що містять ознаки зловживання монопольним становищем на ринку видачі технічних вимог підприємствам, які є виробниками та споживачами паливно-енергетичних ресурсів. Відділення з’ясувало, що управління встановлювало в договорах на надання технічних вимог з ефективного використання енергоносіїв для розробки проектної документації на будівництво і реконструкцію об’єктів, термін виконання робіт – 10 днів, тоді як нормативними документами передбачено 5 днів. Крім цього, порушник застосовував до споживачів, які знаходяться в однакових умовах, різну вартості робіт при видачі цих технічних вимог. Рекомендації виконано.

    Одеське обласне відділення АМКУ:

    припинило порушення конкуренційного законодавства з боку АТЗТ „Південьзв’язоксервіс” у вигляді повної відмови від реалізації товару за відсутності альтернативних джерел придбання. Відділення з’ясувало, що підприємство неправомірно відмовляло у наданні послуг телефонного зв’язку абонентам через припинення існування СТС-769 у зв’язку з модернізацією Одеської міської телефонної мережі та встановлювало умову додаткової сплати 769 грн. для нового підключення до телефонного зв’язку. В результаті втручання Відділення, зв’язок усім мешканцям поновлено.

    припинило порушення конкуренційного законодавства з боку рибопромислової асоціації "Хаджибейський лиман". Відділення встановило, що асоціація невиправдано відмовляла деяким учасникам ринку у вступі до об’єднання. Тим самим їх було поставлено у невигідне становище у порівнянні з конкурентами-членами асоціації. У цьому зв’язку Відділення зобов’язало "Хаджибейський лиман" забезпечити рівні умови.

    припинило зловживання КП дирекції єдиного замовника “Південно-Західне” монопольним становищем. Так, Відділення встановило, що підприємство відмовляло в наданні комунальних послуг споживачам, які не мали за них заборгованості. Монополіста зобов’язано усунути це порушення.

    припинило порушення конкурентного законодавства з боку малого колективного виробничо-експлуатаційного підприємства “Аккорд” та оштрафувало порушника на 6,6 тис. грн. Відділенняз’ясувало,що підприємство нараховувало мешканцям буд. № 56 по вул. Ак. Корольова оплату за воду, яку вони не споживають. У цьому зв’язку Відділення застосувало передбачені законодавством санкції.

    надало рекомендації ТВ КП „Білгород-Дністровське БТІ” припинити дії, які містять ознаки порушення конкуренційного законодавства. Відділенню стало відомо, що при розрахунках зі споживачами підприємство застосовувало не встановлені чинним законодавством тарифи та вимагало, аби оплата проводилася винятково через банк „Надра”.

    надало рекомендації КП „Білгород-Дністровськтеплоенрго” припинити  дії, що містять ознаки порушення конкуренційного законодавства. Відділення встановило, підприємство не зробило перерахунків за надані не в повному обсязі послуги теплопостачання мешканцям міста. У цьому зв’язку Відділення зобов’язало підприємство зробити це.

    надало рекомендації центру електрозв’язку №1 Одеської філії ВАТ „Укртелеком” припинити порушення конкуренційного законодавства. Так, Відділення зобов’язало центр усунути порушення шляхом надання зацікавленим особам інформації щодо списку осіб, які знаходяться в черзі на підключення до телефонного зв’язку.

    Луганське обласне відділення АМКУ:

    припинило зловживання ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» та оштрафувало порушника на 3 тис. грн. Відділення встановило, що підприємство неправомірно встановило плату за відключення споживачів замість нормативно передбаченого відшкодування витрат за проведення цих робіт. В результаті, монополіст запровадив такі тарифи на підключення та відключення, що не передбачають отримання прибутку.

    Львівське обласне відділення АМКУ:

    визнало порушення ЗАТ „Львівський жиркомбінат” та ТОВ „Торговий Дім „Львівський жиркомбінат” у вигляді антиконкурентних узгоджених дій та оштрафувало порушників загалом на 7 тис. грн. Відділення встановило, що товариство за завищеними цінами закуповувало у торгового дому усю необхідну сировину. Крім того, торговий дім, маючи ексклюзивне право на подальшу реалізацію продукції товариства по всій Україні, закуповував її через низку посередників. В результаті, для споживачів встановлювалися значно завищені ціни на маргаринову та майонезну продукцію.

    Хмельницьке обласне відділення АМКУ:

    надало рекомендації органам місцевого самоврядування Хмельницької області щодо встановлення економічно обґрунтованих тарифів на утримання будинків і прибудинкових територій та приведення укладених договорів про надання житлово-комунальних послуг у відповідність із чинним законодавством. Оскільки зазначені органи, не приймаючи рішення щодо встановлення плати за утримання житла, створюють умови для вчинення порушень конкуренційного законодавства, Відділення рекомендувало вжити відповідних заходів.

    Херсонське обласне відділення АМКУ:

    надало рекомендації районним та міським радам області вжити заходів для запобігання вчиненню порушень конкуренційного законодавства при видачі дозволів на розміщення об’єктів торгівлі. Так, Відділення рекомендувало органам місцевого самоврядування привести нормативно-правові акти у відповідність до чинного законодавства, що дозволить зняти додатковий бар’єр для вступу підприємців на ринок роздрібної торгівлі та створить сприятливі умови для їх діяльності.

    Миколаївське обласне відділення АМКУ:

    рекомендувало ТОВ „Миколаївський глиноземний завод” припинити порушення стосовно Чорноморського головного морського агентства „Інфлот”. Відділення з’ясувало, що підприємство безпідставно обмежувало доступ ЧГМА „Інфлот” на територію Дніпробузького морського порту, який є його структурним підрозділом. Тим самим морського агента було поставлено у невигідне становище у порівнянні з іншими учасниками ринку, які безперешкодно потрапляли на територію порту. Реагуючи на рекомендації завод припинив порушення.

    надало рекомендації ЖКП “Південь” дозволити мешканцям багатоквартирних будинків, що знаходяться у нього на балансі, укладати прямі договори на технічне обслуговування ліфтів безпосередньо з КП “Миколаївліфт”. Оскільки підприємство чинило перепони для укладання таких договорів, хоча чинним законодавством передбачено право вибору на отримання цих послуг від ЖКП або КП “Миколаївліфт”, Відділення рекомендувало усунути порушення. Рекомендації виконано.

    припинило зловживання ВАТ «ЕК «Миколаївобленерго» монопольним становищем та оштрафувало порушника на 5,1 тис. грн. Відділення з’ясувало, що підприємство неправомірно встановлювало у договорах з населенням лише одну, визначену енергопостачальником форму оплати, - у вигляді рахунків, де розмір оплати визначався не за фактичними показами лічильника, а за середньомісячними обсягами споживання. У цьому зв’язку Відділення зобов’язало монополіста усунути порушення та застосувало передбачені законодавством санкції.

    рекомендувало Миколаївській дирекції ВАТ „Укртелеком” призупинити введення нової форми розрахунків з абонентами. Відділення встановило, що відмова від попереднього надсилання рахунків населенню могла призвести до ущемлення їх інтересів через неналежну підготовленість цих заходів. Філія виконала рекомендації та зобов’язалась усунути виявлені Відділенням недоліки.

    Прес-служба АМКУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.