• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міліція затримала злочинну групу, що спеціалізувалася на викраденні мистецьких раритетів

    Опубликовано: 2006-02-01 11:43:00

    Працівники підрозділів боротьби з організованою злочинністю Управління МВС України в Кіровоградській області затримали учасників організованої злочинної групи, які упродовж кількох років займалися крадіжками творів мистецтва, антикваріату з музеїв України, Польщі та Росії.

    Про це повідомив сьогодні заступник Міністра внутрішніх справ України – начальник кримінального блоку міліції Володимир Євдокимов. За його словами, зловмисники також обґрунтовано підозрюються у скоєнні аналогічних злочинів на території Франції, Швейцарії та Італії. У них вилучено твори Айвазовського та інші предмети мистецтва, ринкова вартість кожного з яких складає понад 100 тисяч доларів США.

    Так, 23 січня цього року міліція затримала одного із зловмисників, який у своєму автомобілі перевозив рідкісну картину І.К.Айвазовського, викрадену влітку минулого року із Одеського художнього музею. Доведено причетність угруповання до викрадення картини В.Д.Полєнова “Монастир над рікою” з експозиційного залу Севастопольського художнього музею, вартість якої на ринку Європи становить 100 тисяч доларів США. Всього ж на рахунку угруповання - понад 20 крадіжок художньо-мистецьких творів.

    За місцем проживання злочинців та їхніх родичів працівники міліції вилучили понад 25 рідкісних предметів історії та культури різних країн, серед яких золоті та срібні ордени та медалі, бронзові та фарфорові вази та статуетки, старовинні картини та годинники. За оперативною інформацією, багато крадіжок лиходії скоювали на замовлення тіньових колекціонерів. При цьому унікальні реліквії нерідко збувалися за ціною, яка складала лише 5% їхньої справжньої вартості.

    На сьогодні працівники органів внутрішніх справ здійснюють заходи з встановлення місць переховування інших викрадених експонатів та перевіряють затриманих на причетність до скоєння подібних злочинів.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.