• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент ознайомився з проектом системи автоматизованого контролю за шкідливими викидами в повітря

    Опубликовано: 2006-02-01 15:12:00

    Президент Віктор Ющенко ознайомився з пілотним проектом Системи автоматизованого дистанційного контролю за якісними та кількісними показниками викидів в атмосферне повітря на стаціонарних джерелах. Проект державної програми, який розробило Міністерство охорони навколишнього природного середовища, було презентовано на Запорізькому підприємстві ВАТ «Мотор Січ».

    Як поінформував Президента заступник голови Запорізької ОДА Олександр Фін, планується, що реалізація проекту розпочнеться у першому кварталі 2006 року і триватиме до 2007 року.

    Проект передбачає створення автоматизованої системи моніторингу за кількістю шкідливих викидів у атмосферу. Це особливо актуально для Запорізької області, де обсяги таких викидів зростають. Якщо в 2001 році їхня кількість становила близько 121 тис. тонн, то у 2004 році цей показник був уже на рівні понад 146 тис. тонн.

    Запропонований пілотний проект, на думку розробників, дозволить істотно знизити кількість шкідливих викидів у атмосферу і значно поліпшити систему моніторингу над цим процесом. Йдеться про постійний контроль за допомогою сучасних технологій. Голова Запорізької ОДА Євген Червоненко повідомив Президентові, що запорізька влада має намір після запуску системи встановити в центрі міста електронне табло з даними про кількість викидів у повітря. Доступність такої інформації для широкої громадськості дасть змогу активніше вимагати від директорів підприємств впровадження очищувальних технологій, переконаний Є. Червоненко.

    Реалізація програми, за оцінками розробників, коштуватиме близько 30 млн. гривень. Автори проекту висловилися також за проведення тендеру на його реалізацію.

    "ОФіційне представництво"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.