• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найбільш резонансні злочини та події на 2.02.2006 р.

    Опубликовано: 2006-02-02 12:00:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 416 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 339 (55,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 19 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 53 пограбування, 1 факт незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено автомат, гвинтівку, пістолет, 5 обрізів мисливських рушниць, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 200 грамів вибухівки та 188 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 160 осіб. У них вилучено 24,8 кілограма наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 755 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 36 осіб.

    Упродовж минулої доби порушено 110 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 54 – у сфері службової діяльності, у тому числі 6 про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 96 дорожньо-транспортних пригод, у яких 12 осіб загинули та 120 - травмовано.

    У Дарницькому районі міста Києва тиждень тому у власній квартирі було знайдено мертвим з травмою голови 62-річного пенсіонера. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства затримано 26-річного киянина. Попередньо встановлено, що він увечері 15 січня в квартирі загиблого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв господарю смертельні тілесні ушкодження.

    У Біляївському районі Одеської області в лісосмузі було знайдено мертвим з вогнепальним дробовим поранення грудей 38-річного жителя обласного центру. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства затримано 46-річного жителя зазначеного району. Попередньо встановлено, що він увечері 27 січня у своєму будинку під час сварки, що виникла через неповернення потерпілими грошового боргу, вистрілив у загиблого з обрізу мисливської рушниці, після чого на своїй автомашині “Таврія” разом з 24-річним односельцем вивезли труп до лісосмуги. Зброю вилучено.

    У місті Глухові Сумської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох місцевих жителів (1985-1990 р.н., всі без постійного місця роботи). Попередньо встановлено, що вони вночі 12 грудня минулого року на вулиці міста з хуліганських спонукань заподіяли смертельні тілесні ушкодження 26-річному робітнику приватного підприємства.

    У місті Дрогобич Львівської області до лікарні госпіталізовано з вогнепальним пораненням грудей 19-річного місцевого жителя, студента Львівського національного університету “Львівська політехніка”. Попередньо встановлено, що він разом зі своїм 33-річним родичем у його квартирі намагалися затримати невідомого, який проник до помешкання і намагався скоїти крадіжку. Зловмисник вчинив опір та вистрілив у студента з саморобного пістолета. Вжитими заходами правопорушника затримано. Ним виявився 46-річний безробітний місцевий житель. Зброю вилучено.

    Жінки продають жінок у сексуальне рабство

    У місті Донецьку затримано трьох місцевих жительок та жительку Луганської області (1956-1972 р.н., всі без постійного місця роботи). Попередньо встановлено, що вони минулого року під виглядом працевлаштування вивезли до Турецької Республіки 31-річну та 29-річну жительок обласного центру та продали їх сутенерам. Потерпілих повернено на батьківщину.

    У місті Генічеськ Херсонської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 51-річного місцевого жителя, пенсіонера Збройних сил України. Попередньо встановлено, що він на вулиці міста, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з хуліганських спонукань підірвав гранату Ф-1. Люди не постраждали. Під час особистого огляду у затриманого вилучено ще одну гранату.

    У місті Севастополі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 20-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він вночі 16 січня на вулиці заволодів службовою автомашиною “Деу” 28-річного місцевого жителя, таксиста приватного підприємства. Транспортний засіб виявлено на вулиці міста та повернуто власнику.

    У місті Рівне 1 лютого близько 10 ранку до міліції зателефонував невідомий, який повідомив, що у приміщенні загальноосвітньої школи закладено вибухівку. На час обстеження було евакуйовано близько 900 учнів та вчителів. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення зробив 15-річний учень зазначеної школи.

    У місті Краматорську Донецької області на вулиці затримано 27-річного раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено автомат Калашникова та 50 набоїв до нього.

    Донеччина б’є сумні рекорди за розміром незаконно відшкодованого ПДВ

    На Донеччині міліцією викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які створили фіктивне товариство з обмеженою відповідальністю з метою формування штучного податкового кредиту під час проведення псевдоекспортних операцій та незаконно отримали з державного бюджету відшкодування ПДВ на загальну суму понад 100 млн. гривень. Слідчим управлінням УМВС України в Донецькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво).

    Міліція Київщини не дозволила шахраям „відшкодувати” понад

    три мільйони гривень

    На Київщині міліцією викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які в жовтні 2004 року з метою заволодіння бюджетними коштами надали неправдиву інформацію до державної податкової інспекції про нібито постачання за кордон обладнання для шахтних електровозів й намагалися незаконно отримати з державного бюджету відшкодування ПДВ на загальну суму 3,2 млн. гривень. Слідчим відділенням одного з міськвідділів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України (замах на злочин та привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    У місті Києві викрито генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю, який з метою незаконного отримання в районній філії відкритого акціонерного товариства кредиту у сумі 3 млн. грн. надав неправдиву інформацію про наявність заставного майна (сільськогосподарська техніка). Прокуратурою Печерського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 222, ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами, зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

    Одещина продовжує дивувати масштабами „прихватизації”

    На Одещині викрито посадових осіб дочірнього підприємства державної акціонерної компанії та товариства з обмеженою відповідальністю. Встановлено, що посадові особи ДП, у порушення визначених Кабінетом Міністрів України умов створення спільного підприємства, без рішення загальних зборів акціонерів ДАК, не передбачили у статутних документах при створенні згаданого ТОВ право виключної власності за державою на об’єкти нерухомості і передали до статутного фонду товариства державне майно (службові приміщення, промислові бази, об’єкт незавершеного будівництва бази відпочинку та вантажний кран). Надалі згадане майно посадовими особами ТОВ було незаконно відчужено із державної власності, чим завдано збитки державі на суму 11,1 млн. гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    "ДЗГ МВС України"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.