• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністр охорони здоров'я підписав новий календар профілактичних щеплень в Україні

    Опубликовано: 2006-02-06 12:23:00

    Минулого тижня міністр Юрій Поляченко затвердив новий календар щеплень. До календаря профілактичних щеплень включено чотири розділи: щеплення за віком, щеплення за станом здоров\'я, щеплення, які проводяться за епідемічними показаннями, рекомендовані щеплення.

    В основному розділі календаря визначені інфекції, проти яких проводяться профілактичні щеплення за віком. У попередньому календарі щеплень України були включені щеплення проти 9 інфекцій: туберкульоз, поліомієліт, кашлюк, дифтерія, правець, кір, паротит, краснуха, гепатит В. З 2006 року розпочинається вакцинація проти гемофільної інфекції, що і передбачено у новому календарі профілактичних щеплень в Україні. Натепер дана вакцина включена в усі національні календарі країн ЄС та інших країн Європи. Впровадження цієї вакцинації дозволить значно зменшити захворюваність на гнійні менінгіти та пневмонії, у першу чергу дітей до 5 років.

    Україна запроваджує вакцинацію дітей для профілактики кашлюку спеціальною вакциною. Практично всі країни ЄС для профілактики кашлюку використовують ацелюлярну вакцину, яка дозволяє уникнути загальних поствакцинальних реакцій Важливим є використання комбінованих вакцин, що дозволяє зменшити вартість вакцинації і збільшити охоплення населення щепленнями. Імунізацію такими вакцинами одномоментно проти кору, паротиту та краснухи проводять дітям використовуючи тривалентну вакцину.

    Країни які є вільними від поліомієліту проводять вакцинацію інактивованою вакциною. Враховуючи, що Україна теж має такий статус, ми провадили вакцинацію цією вакциною дітей у віці 3 та 4 місяці.

    Коментуючи новий календар щеплень міністр зазначив:” Найкращий шлях зниження захворюваності на інфекції, для яких існують засоби специфічної профілактики - це досягнення високого рівня специфічного імунітету завдяки використанню високоякісних вакцин. Щорічно вакцини рятують життя 3 млн. дітей. Кількість інфекцій, проти яких вдається розробити вакцини, постійно зростає. Витрати на вакцинацію майже в 10 разів менше ніж на лікування. В бюджеті 2006 року передбачено збільшення фінансування програми імунопрофілактики на 70 млн.грн, і становить 177 млн.грн. Таке фінансування разом з новим календарем щеплень дають нам можливість забезпечити імунопрофілактику дітей на рівні європейських стандартів”.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.