• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Координація впровадження Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності"

    Опубликовано: 2006-02-06 12:28:00

    Координація впровадження Закону України „Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” є основним завданням Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва на 2006 рік.

    На цьому наголосив Голова Держпідприємництва України Андрій Дашкевич під час розширеного засідання колегії Комітету 3 лютого цього року.

    Закон „Про дозвільну систему...” набрав чинності 5 січня 2006 року і має на меті формування умов для цивілізованого функціонування дозвільної системи в Україні.

    В листопаді 2005 року було прийнято План заходів для впровадження дозвільного закону, здійснення якого, на думку А. Дашкевича, зірвано дозвільними органами.

    Протокольним рішенням Кібінету Міністрів України від 25 січня відзначено недостатню роботу Мінагрополітики, Мінприроди, МОЗ Житомирської, Закарпатської, Кіровоградської, Львівської облдержадміністрацій з виконання Указів Президента України від 12 травня 2005 р. № 779 "Про лібералізацію підприємницької діяльності та державну підтримку підприємництва” від 1 червня 2005 р. № 901 "Про деякі заходи щодо забезпечення здійснення державної регуляторної політики" та Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності".

    Окремим пунктом цього рішення МОЗ зобов’язано забезпечити виконання вимог Закону України „Про дозвільну систему...” і доповісти до 1 березня Кабінету Міністрів. Протягом місяця – до 25 лютого 2006 року, - Мінагрополітики, Мінприроди, МВС, МОЗ, Мінекономіки, Держкомзем, Мінкультури і туризму, МНС та інші центральні органи виконавчої влади повинні розробити і подати на розгляд КМУ пропозиції щодо порядків видачі документів дозвільного характеру, затвердження розмірів тарифів на проведення дозвільними органами експертиз, внесення змін до низки Законів України, скасування документів дозвільного характеру, застосування яких є недоцільним. Станом на 03 лютого Держпідприємництво України отримало пропозицію щодо скасування лише одного дозвільного документа.

    В листопаді-грудні 2005 року органи МВС та прокуратури спільно з Держпідприємництвом України провели перевірки 1800 реєстраційних офісів та дозвільних центрів в Україні. Під час перевірок було виявлено 650 порушень, більшість з яких – у сфері видачі дозволів. За матеріалами перевірок порушено більше 300 кримінальних справ.

    За попередніми оцінками експертів міжнародних неурядових організацій, в Україні діє близько 1200 дозволів, 2/3 з яких чинять перешкоди розвиткові підприємництва.

    Іншим важливим пріоритетом А. Дашкевич назвав безумовне виконання органами влади Закону України „Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності”. За результатами другого етапу прискореного перегляду регуляторних актів – секторного аналізу, - визначено 236 регуляторних законодавчих актів та систематизовано 427 регуляторних актів Уряду, які прийнято для реалізації вказаного закону. Це, власне, і є той обсяг регуляторного поля, з яким мають працювати регуляторні органи і громадськість відповідно до регуляторного закону – відстежувати результативність регуляторних актів, надавати до них пропозиції і зауваження.

    В цілому 2005 рік Голова Держпідприємництва А. Дашкевич оцінив як досить успішний для Комітету, оскільки практично по всіх напрямах роботи вдалося досягти істотних позитивних зрушень в справі поліпшення умов ведення бізнесу в України.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.