• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вісті з регіонів

    Опубликовано: 2006-02-06 14:37:00

    Тернопільське відділення АМКУ:
    • припинило зловживання МКП „Комунальник” монопольним становищем на ринку централізованого водопостачання та оштрафувало порушника на 400 грн. Відділення встановило, що підприємство неправомірно нарахувало споживачам плату за ненадану воду та встановило завищену плату за видачу технічних умов на водопостачання.

    • припинило зловживання МКП „Комунальник” монопольним становищем на ринку централізованого водопостачання та оштрафувало порушника на 400 грн. Відділення встановило, що підприємство неправомірно нарахувало споживачам плату за ненадану воду та встановило завищену плату за видачу технічних умов на водопостачання.


    • визнало порушення ТОВ „Диск - Т” конкуренційного законодавства у вигляді неподання інформації. Відділення досліджувало регіональний ринок роздрібної реалізації бензину через мережу АЗС різними торговими марками на предмет обгрунтованості встановлених підприємствами цін. Оскільки ТОВ „Диск - Т” не надало на запит необхідну інформацію для аналізу стану ринків, Відділення притягло товариство до вілповідальності.


    • рекомендувало Скала–Подільському ККП припинити зловживання монопольним становищем. Відділення встановило, що договори підприємства на постачання питної води населенню та іншим споживачам, про найм житла в державних і комунальних будинках, оренду житлового приміщення, що перейшло у приватну власність, не відповідали вимогам законодавства. Рекомендації Відділення виконано.


    • рекомендувало Підгаєцькій райдержадміністрації припинити дії, що містять ознаки порушення конкуренційного законодавства. Так, при формуванні комітету з організації та проведення конкурсів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування орган влади включив до складу комітету керівника одного з товариств-учасників конкурсу. На вимогу Відділеня, керівника ВАТ „Підгаєцьке АТП-16147” виведено із конкурсного комітету.


    • рекомендувало ВАТ „Тернопільобленерго” усунути порушення конкуренційного законодавства. Відділення з’ясувало, що договори підприємства з фізичними особами не відповідали вимогам нормативних актів та зобов’язало усунути причини порушення.


    • припинило порушення конкуренційного законодавства у сфері забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення. Так, Відділення встановило, що установи санітарно-епідеміологічної служби окремим споживачам встановлювали необґрунтовану вартість робіт. Зокрема, СЕС не враховувала знижки розміром 0,8 та 0,75 за кожне дослідження, починаючи з другого в серії. Також порушник укладав непередбачені санітарним законодавством договори на видачу дозволів та включав до договорів роботи, які ним не виконувались. Своїм рішенням Відділення захистило законні інтереси споживачів.


    • надало рекомендації Теребовлянському районному БТІ усунути ознаки порушення конкуренційного законодавства. На вимогу Відділення, БТІ встановило однакові для всіх споживачів строки виконання термінових робіт та визначило плату за замовлення в залежності від термінів їх виконання.


    Чернівецьке обласне відділення АМКУ:
    • визнало порушення конкуренційного законодавства Новодністровською міськрадою. Зокрема, Відділення разом з філією Державної комісії з цінних паперів в Чернівецькій області та теруправлінням державної інспекції з енергозбереження, провели ретельний аналіз діючих тарифів на послуги водопостачання та водовідведення в м. Новодністровськ. У ході дослідження Відділення з’ясувало економічну необґрунтованість цих тарифів та зобов’язало міськраду привести їх у відповідність вимогам чинного законодавства.


    Харківське обласне відділення АМКУ:
    • припинило порушення конкуренційного законодавства з боку ТОВ „Куп’янські теплові мережі”. Відділення з’ясувало, що підприємство вдвічі завищило ціни споживачам за видачу технічних умов на відключення від центральної системи опалення при встановленні ними індивідуальних приладів. При розрахунку вартості цієї послуги підприємство двічі включило нарахування на заробітну плату, матеріальні витрати, комунальний податок тощо. До того ж товариство не враховувало витрати часу на виконання робіт. Так, незалежно від відстані до населеного пункту, при визначенні фактичного часу, порушник встановлював високий коефіцієнт вартості.


    • визнало зловживання КП „Дергачівське районне БТІ” монопольним становищем. Відділення з’ясувало, що при виконанні замовлень зі скороченим терміном, підприємство зволікало із завершенням робіт. Так, замість передбачених законодавством 3-х днів виконання термінових замовлень, порядку для фізичних осіб, інколи відводилося 6-9 днів. Оскільки це призвело до завищення вартості послуги в 2 рази, Відділення зобов’язало підприємство привести тарифи до економічно обґрунтованого рівня.


    Кіровоградське обласне відділення АМКУ:
    • надало рекомендації ВАТ «Кіровоградгаз» усунути ознаки порушення конкуренційного законодавства. Відділення встановило, що підприємство під час щорічної процедури переукладення договорів в односторонньому порядку виключило додаткові умови щодо розрахунків споживачів за газ. Так, розрахунки проводилися не за фактичними показаннями лічильників, а відносно об’ємних витрат Qt від 0,2 Q max до Q max. Також враховувалась потужність газовикористовуючого обладнання споживача з розрахунку його цілодобової роботи, діапазон роботи якого від Q min до 0,2 Q max.


    • припинило порушення конкуренційного законодавства з боку ПП Воробйов Ю.В. Так, на вимогу Відділення директор кіровоградського ринку «Авто-ленд» не надав необхідну інформацію. За це порушника оштрафовано на 300 грн.
    • рекомендувало ВАТ “Грушківське хлібоприймальне підприємство” припинити зловживання монопольним становищем. Відділення з’ясувало, що підприємство залишало за собою право притримувати зерно у себе у разі невиконання замовником вимог, не передбачених даним договором та у разі передачі прав на зерно третій особі. Оскільки, це зумовлює додаткові витрати власника зерна та може призвести до збитків сільськогосппідприємства у зв’язку з ринковим коливанням цін, Відділення позбавило ВАТ „Грушківське ХПП” права на притримання зерна у себе в разі невиконання замовником вимог зернового складу, не передбачених договором.


    • рекомендувало ВАТ "Помічнянський елеватор" припинити дії, що містять ознаки порушення конкуренційного законодавства. Так, Відділення з’ясувало, що приймання зерна на зберігання здійснюється підприємством після набуття чинності договору страхування. При цьому, страхову компанію обирає ВАТ «Помічнянський елеватор». На вимогу Відділення, підприємство виключило це положення з договорів складського зберігання зерна.


    Волинське відділення АМКУ:
    надало рекомендації Луцькому РАЦС щодо запровадження прозорого порядку визначення розміру оплати заявників за отримання додаткових платних послуг. На вимогу Відділення, РАЦС запровадив нову форму рахунку, у якій відтепер зазначається перелік додаткових платних послуг та вартість кожної з них, а згоду на її отримання заявник засвідчує підписом. Також з переліку додаткових платних послуг виключено послуги надання консультацій з питань реєстрації шлюбу (32 грн.) та приймання заяв для реєстрації актів цивільного стану – 20 грн.

    "АМКУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.