• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Керівництво оборонного відомства Норвегії висловило підтримку курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію

    Опубликовано: 2006-02-06 16:44:00

    Відповідно до Плану заходів міжнародного співробітництва Збройних Сил України, відбувся візит делегації Міністерства оборони України на чолі із заступником глави вітчизняного оборонного відомства В’ячеславом Кредісовим до Королівства Норвегія.

    Під час переговорів членів української військової делегації з Державним секретарем Міністерства оборони Королівства Норвегія Еспеном Ейде В’ячеслав Кредісов поінформував пана Ейде про сучасний стан реорганізації Збройних Сил України. Також були обговорені перспективи двостороннього співробітництва між Міністерствами оборони обох країн на 2006 рік та питання можливої допомоги оборонного відомства Норвегії у вступі України до НАТО, тощо.

    За підсумками переговорів було підписано Програму співробітництва між міністерствами оборони Королівства Норвегія та України на 2006 рік. Згідно цього документу, у військово-політичній сфері планується зосередити увагу на питаннях зміцнення регіональної безпеки європейських держав, обміну досвідом будівництва та розвитку збройних сил, участі в Програмі НАТО „Партнерство заради миру”, підготовки персоналу для збройних сил обох держав.

    Також Програмою передбачається продовження співробітництва у правовій сфері, військовій освіті, медичному забезпеченні особового складу, організації та адаптації служб спасіння для ВМС і для участі у рятувально-пошукових операціях.

    Підкреслюючи важливість двостороннього співробітництва між збройними силами обох країн, керівництво оборонного відомства Королівства Норвегія висловило підтримку курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

    Державний секретар норвезького військового відомства висловив задоволення виконанням заходів Програми співробітництва у військовій сфері двох країн протягом минулого року і заявив про готовність нарощувати їх кількість. Також пан Еспен Ейде поінформував, що з метою підвищення якості міждержавних стосунків норвезькою стороною вивчається питання про можливе відкриття з 1 липня 2006 року представництва військового аташе Королівства Норвегія у Києві.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.