• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Проект постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до Типового договору оренди землі”

    Опубликовано: 2006-02-07 15:35:00

    ДПА України розробила проект постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до Типового договору оренди землі”.

    Необхідність розробки проекту встановлена абзацом другим пункту 2 статті 3 Плану підготовки першочергових законопроектів та проектів інших нормативно-правових актів з питань підвищення ефективності державного регулювання земельних відносин, використання та охорони земель, затвердженого Указом Президента України від 21 листопада 2005 року №164/2005 „Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 червня 2005 року „Про стан додержання вимог законодавства та заходи щодо підвищення ефективності державної регуляторної політики у сфері регулювання земельних відносин, використання та охорони земель”.

    Передбачається внести зміни до Типового договору оренди землі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 березня 2004 року №220, що забезпечить приведення його у відповідність до норм законів України „Про плату за землю”, „Про оренду землі” та „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”.

    Зокрема, пропонується доповнити Типовий договір оренди землі положеннями щодо визначення орендної плати за земельні ділянки державної або комунальної власності. А саме: орендна плата за земельну ділянку державної або комунальної власності справляється виключно у грошовій формі і є не меншою за розмір земельного податку, що встановлюється Законом України „Про плату за землю” та не перевищує 10 відсотків нормативної грошової оцінки землі. З метою встановлення контролю за дотриманням цієї норми законодавства запропоновано додатки 1 та 2 до вказаного Типового договору оренди землі.

    Також уніфіковано Типовий договір в частині визначення реквізитів орендаря і орендодавця та інформації щодо земельної ділянки, що надається в оренду.

    Крім того, передбачено конкретизацію термінів сплати та відповідальності за порушення податкового законодавства щодо орендної плати за земельні ділянки державної або комунальної власності.

    Запровадження вказаного проекту надасть можливість провести автоматизовану обробку договорів оренди, а також сприятиме контролю податкових органів за повнотою обчислення та своєчасністю сплати до бюджету орендної плати за земельні ділянки державної або комунальної власності.

    Проект постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до Типового договору оренди землі” з аналізом впливу цього регуляторного акта розміщено на веб-сайті Державної податкової адміністрації України (www.sta.gov.ua) в розділі „Проекти нормативно - правових актів” та на сайті регуляторних актів, створеному Радою підприємців при Кабінеті Міністрів України (www.rp.org.ua).

    Пропозиції та зауваження до проекту постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до Типового договору оренди землі” від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються на адресу розробника: поштову – 04655 МСП, м. Київ-53, Львівська пл., 8, ДПА України, Департамент податку на прибуток та інших податків і зборів (обов’язкових платежів), електронну – opetrichehko@sta.gov.ua.

    Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 й електронну – business-rada@kmu.gov.ua та на адресу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва: поштову – 01011, м. Київ, Арсенальна, 9/11 й електронну – press@dkrp.gov.ua.

    Термін, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції, становить 1 місяць з дати оприлюднення проекту постанови.

    "ДПАУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.