• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент узяв участь у церемонії проводів Національної паралімпійської збірної до Туріна

    Опубликовано: 2006-02-08 10:05:00

    Президент Віктор Ющенко взяв участь у церемонії проводів Національної паралімпійської збірної України на Дев’яті паралімпійські ігри, які розпочнуться 10 березня в Туріні, Італія.

    Спортсменів також проводжали Валерій Сушкевич, президент Національного паралімпійського комітету України, президент Національного комітету спорту інвалідів України та Юрій Павленко, міністр у справах сім’ї молоді та спорту.

    Звертаючись до спортсменів, Глава держави сказав: «Вашого прикладу самоутвердження потребують, можливо, десятки, сотні, мільйони людей – як з обмеженими можливостями, так і здорових. Ви є героями, тому що у вас є сила воля і ви її продемонстрували. За це вам велика повага і оплески».

    Президент зазначив, що був вражений, ознайомившись з біографіями деяких членів збірної. «Це спортивне визнання, яке ви маєте, є свідченням того, що ви неординарні люди», – сказав Глава держави. Він нагадав, що серед українських спортсменів є неодноразові учасники та призери спортивних змагань, у тому числі паралімпіад. «Ми чекаємо вас тільки з перемогами, з медалями», – сказав В. Ющенко.

    Водночас Президент зазначив, що українська влада та нація все ще мають борги перед людьми з обмеженими можливостями. За його словами, влада робитиме все, щоб змінити стан справ на краще. «Ви є рівні серед рівних, ви є самодостатніми і ви не повинні відчувати соціальний, гуманітарний чи фізичний дискомфорт», – сказав В. Ющенко. У зв’язку з цим він наголосив, що держава однаковою мірою оцінюватиме заслуги всіх своїх спортсменів. «Ви отримаєте все те, що отримують олімпійські призери – чи в плані стипендій, чи в інших питаннях», – зазначив Президент.

    Крім того, для спортсменів з обмеженими можливостями слід організувати спортивні бази з відповідним обладнанням, у тому числі, для зимових видів спорту, переконаний Президент. «Ще багато справ треба зробити, якщо ми хочемо серйозно говорити про спорт, фізичну культуру і здоров’я нації», – сказав В. Ющенко.

    Наприкінці церемонії воїни почесної варти передали Президентові Державний прапор України, який він у свою чергу врочисто передав прапороносцю Національної паралімпійської збірної Сергію Хижняку.

    Після цього Володимир Гришко, народний артист України та радник Президента, виконав Державний гімн.

    "Офіційне представництво"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.