• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Реформування дозвільної системи з промислової безпеки на найвищому рівні обговорювали представники влади та підприємців

    Опубликовано: 2006-02-08 15:00:00

    6 лютого 2006 року Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи за сприяння Ради підприємців України при Кабінеті Міністрів України було проведено круглий стіл на тему: “Дорожня карта реформування дозвільної системи України з урахуванням досвіду Європейського Союзу”. Актуальність проведення цього заходу підтверджується позитивними зрушеннями, які з’явилися останнім часом в діяльності наглядових органів Міністерства в частині видачі дозволів.

    Участь у роботі круглого столу взяли представники Ради підприємців при КМ України, центральних органів виконавчої влади, Міжнародної Фінансової Корпорації Світового Банку, представники закордонних державних і бізнесових структур, засобів масової інформації.

    Відкрив засідання заступник Міністра надзвичайних ситуацій Віталій Романченко. У своєму слові він відзначив позитивні та послідовні напрацювання Держпромгірнагляду в напрямку удосконалення дозвільної системи, подальшого спрощення і прозорості процедури видачі дозволів, обмеження кількості суб’єктів господарювання, яким необхідно їх отримувати.

    З доповіддю на тему “Реформування дозвільної системи нагляду за охороною праці: управління ризиками і декларативні принципи” виступив голова Держпромгірнагляду Михайло Саварин. Він підкреслив, що Департамент був ініціатором удосконалення своєї дозвільної системи ще тоді, коли відповідні органи працювали за старими схемами. Це було підтверджено конкретними фактами, наведеними у доповіді.

    На майбутнє було запропоновано учасникам круглого столу концепцію подальшого розвитку оцінки та управління ризиками як при визначенні необхідності отримання дозволу, так і при органах державного нагляду. В її основу має бути покладено модель оцінки загальної безпеки виробництва через оцінку ризику виникнення негативних подій при виконанні його складових. У змінах до Порядку видачі дозволів започатковано декларативний принцип. Голова Держпромгірнагляду виклав принципову позицію Департаменту щодо його розвитку.

    Під час дискусії та брифінгу для журналістів Михайло Саварин відповів на запитання та прокоментував озвучені позиції.

    Необхідно зазначити той факт, що практично всі доповідачі відзначили провідне становище дозвільної системи Держпромгірнагляду серед інших в Україні, прогресивний поступ її побудови та реалізації відповідно до міжнародних стандартів.

    За підсумками круглого столу були прийняті рішення щодо подальшого удосконалення дозвільної системи МНС України та шляхи її адаптації до вимог міжнародної спільноти.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.