• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чималий ужинок на „зеленому коридорі” у Борисполі

    Опубликовано: 2006-02-13 11:56:00

    Майже 14 тисяч доларів США і 71 тисячу російських рублів затримали бориспільські митники за два дні на „зеленому коридорі”.

    10 та 11 лютого цього року працівниками Бориспільської митниці було складено шість протоколів про порушення митних правил у зв’язку зі спробами контрабандного вивезення валюти через митний кордон України. Хоч затримані суми, на перший погляд, не такі вже й великі, але зафіксовані інцеденти засвідчують, що деякі громадяни безпідставно вважають, ніби то через зону спрощеного митного контролю їм вдасться вивезти з України незадекларовані речі або гроші.

    Інспектори, які працюють за „зеленою стійкою”, проводять досить коротке опитування пасажирів, з’ясовуючи, чи мають пасажири при собі валюту понад дозволену суму, або предмети, які підлягають додатковому декларуванню. І якщо забудькуваті подорожуючі пригадують, що в їхньому багажі й справді є товари, валюта, культурні та художні цінності, зброя, ліки, вироби з дорогоцінних металів та коштовного каміння, тварини, рослини, на вивезення яких вони мусять мати спеціальні дозвільні документи, на прохання інспектора вони вносять наявне з переліченого в митну декларацію (МД-4). Далі шлях подорожуючого пролягатиме вже „червоним коридором” митниці, де його декларація буде завірена належним чином – номерною печаткою інспектора.

    Таку можливість „пригадати” все, що забули задекларувати, мали і шестеро пасажирів, які вчинили спробу переміщення понад норму іноземної валюти, відлітаючи з міжнародного аеропорту „Бориспіль”. Вони нею не скористалися.

    Так на гарячому піймалися двоє наших співвітчизників, які рейсом № 171 вирушали до Таїланду, м. Бангкока, в них, відповідно було виявлено і затримано по 2000 доларів США.

    Рейсом № 131 до Нью-Йорка збиралася громадянка Білорусі, забувши задекларувати 1400 американських доларів.

    Ще троє нерезидентів виявили неповагу до українських правил переміщення валюти. Двоє росіян намагалися незаконно вивезти з України до Москви, відповідно, 71 тисячу російських рублів та 2550 доларів США, а до Тбілісі – громадянину Грузії не вдалося провезти незадекларованих 6500 доларів США.

    Як бачимо, ці громадяни на власний розсуд вибрали спрощений митний контроль та оформлення – „зелений коридор”, де відповідно до Постанови Правління НБУ №283 від 12. 07. 2000 року „Про порядок переміщення валюти України, іноземної валюти, банківських металів, платіжних документів, інших банківських документів та платіжних карток через митний кордон України”, вони мали право провезти не більше 3000 доларів США (або еквівалент цієї суми в іншій валюті). Це правило діє як для резидентів, так і для нерезидентів.

    В усіх описаних випадках не заявлену письмово та при усному опитуванні іноземну валюту пасажири, після попередження про відповідальність, добровільно видали інспекторам у зоні ретельного огляду багажу. Поведінку кожного з громадян, а також обставини з огляду на конкретні правопорушення врахує суд, а поки що митники правочинно склали протоколи про порушення митних правил за статтею 339 Митного кодексу України.

    "ДМСУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.