• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент відвідав Дніпропетровську обласну лікарню

    Опубликовано: 2006-02-15 16:04:00

    Президент Віктор Ющенко відвідав Дніпропетровську обласну клінічну лікарню імені І. І. Мечникова.

    На зустрічі з медичними працівниками області, що відбулася в лікарні, було представлено Дорожню карту розвитку системи охорони здоров’я Дніпропетровської області, розроблену на виконання доручення Указу Президента щодо Національного плану дій в інтересах здоров’я народу на 2006-2007 роки. Документ, який представив міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко, визначає такі пріоритети:

    забезпечення первинної медико-санітарної допомоги сільському населенню

    впровадження регіональної програми охорони здоров’я матері та дитини

    лікування і профілактика серцево-судинних захворювань

    контроль за ситуацією із захворюваннями на туберкульоз і ВІЛ/СНІД

    Мета цієї концепції, за словами Президента, зробити медицину ефективною, самодостатньою та доступною для всіх.

    Сьогодні в Україні дві третини медичних послуг надаються в рамках первинної медицини, водночас ця сфера має найнижчий рівень державного фінансування, зазначив Глава держави. Відтак, першим кроком реформи охорони здоров’я має стати реформа в галузях первинної та сімейної медицини, наголосив Президент.

    «Сьогодні узгоджене завдання таке – організувати первинне робоче місце лікаря, забезпечити його обладнанням, ліками, всім необхідним для роботи», – сказав В. Ющенко.

    На переконання Президента, починати слід зі структурних змін у галузі, поліпшення якості послуг, підвищення зарплат медикам. «На моє фундаментальне переконання, прогрес в Україні формує кілька професій, і одна з них – професія лікаря», – сказав В. Ющенко.

    Говорячи про незадовільний стан приміщень багатьох українських лікарень, Президент зазначив, що влада ставить за мету, починаючи з районного рівня, привести до належного стану палати та робочі кабінеті лікарів. «Звичайно, ми не відремонтуємо все за один рік, але ставимо за мету починати з кількох лікарень, забезпечити їх обладнанням, коштами», – сказав В. Ющенко. При цьому він додав, що якщо програма реформування медичної галузі буде проведена на достатньо високому рівні, то «до її реалізації приєднається багато партнерів, і не лише фінансових».

    Глава держави також порушив питання стану охорони здоров’я населення Дніпропетровської області, яка займає одне з перших місць в Україні за кількістю хворих на ВІЛ/СНІД та туберкульоз. На переконання В. Ющенка, держава і медичні фахівці мають об’єднати зусилля в боротьбі з цими та іншими поширеними захворюваннями. «Сьогодні влада досить повно розуміє проблеми сфери», – запевнив Президент, запросивши медичних працівників до відкритого діалогу.

    Міністр охорони здоров’я, який також узяв слово на нараді, наголосив, що уряд уже здійснив ряд кроків на покращення ситуації в медичній сфері, зокрема, збільшивши бюджетні видатки на розвиток медицини. Цього року було збільшено фінансування всіх національних медичних програм, включно з програмами боротьби з ВІЛ/СНІДом.

    Крім того, на закупівлю медичного обладнання для обстеження хворих на ці недуги, Кабінет Міністрів виділив області 1 млн. гривень.

    Після закінчення наради Президент вручив державні нагороди працівникам медичної галузі.

    У нараді також узяли участь заступник Глави Секретаріату Президента Анатолій Матвієнко, голова Дніпропетровської ОДА Надія Дєєва, головний лікар лікарні Володимир Павлов.

    Дніпропетровська обласна лікарня – один із найстаріших багатопрофільних лікувальних закладів в Україні. Вона була заснована у 1798 році як Катеринославська губернська лікарня. Щорічно тут отримують стаціонарну допомогу понад 32 тисячі хворих та 280 тис. пацієнтів відвідують консультативну поліклініку.

    "Офіційне представництво"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.