• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Доопрацювання проекту закону "Про корпоратизацію державних та комунальних засобів масової інформації"

    Опубликовано: 2006-02-15 17:44:00

    Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендує парламенту направити на доопрацювання проект закону "Про корпоратизацію державних та комунальних засобів масової інформації" (Інформаційне управління)

    Законопроектом пропонується здійснити широку корпоратизацію державних та комунальних засобів масової інформації, крім тих, які згідно з проектом присвячують 85 відсотків свого ефірного мовлення або загального обсягу видання оприлюдненню правових актів суб´єктів владних повноважень або висвітленню регуляторної діяльності зазначених суб´єктів. Таким чином пропонується досягти мети проекту забезпечити більшу незалежність ЗМІ від впливу органів державної влади та органів місцевого самоврядування на їх діяльність, що має гарантувати свободу думки і слова у відповідності із стандартами європейського суспільного життя.

    Комітет пропонує доопрацювати законопроект, оскільки його норми не узгоджуються з нормами чинних законів.

    Так, запропоновані в статтях 1 та 3 проекту положення про те, що комунальні ЗМІ підлягають корпоратизації та приватизації, не узгоджуються із Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", за яким це питання має вирішуватися органами місцевого самоврядування.

    У статті 1 проекту, де йдеться про ЗМІ, що є об´єктами корпоратизації, нічого не зазначено про інформаційні агентства, що також належать до засобів масової інформації і можуть перебувати у державній власності відповідно до статті 8 Закону "Про інформаційні агентства" та статті 1 Закону "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів". Доцільно було б чітко визначити, чи стосується проект також інформаційних агентств тощо.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.