• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Проект закону про внесення змін до Земельного кодексу України

    Опубликовано: 2006-02-16 15:07:00

    У Верховній Раді України зареєстровано проект закону про внесення змін до Земельного кодексу України щодо подовження терміну заборони внесення до статутних фондів, продажу та відчуження землі, внесений народним депутатом О.Морозом (Інформаційне управління)

    Пункт 14 "Перехідних положень" Земельного кодексу України в передбачає заборону внесення до статутних фондів господарських товариств земельних часток (паїв) до 1 січня 2007 року. На такий же термін передбачено дію мораторію на продаж та відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

    Враховуючи нерозвиненість ринкової інфраструктури на селі, відсутність державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції, а також низький рівень доходів більшої частини населення України і особливо у сільській місцевості, зазначає автор, "зняття обмежень щодо обігу земельних ділянок з початку 2007 року призведе до монополізації ринку сільськогосподарського виробництва внаслідок викупу значної частини земельних ділянок за безцінь фінансово-промисловими групами і земельними баронами".

    О.Мороз вважає, що необхідно продовжити дію мораторію до часу, коли будуть створені правові і соціально-економічні умови для розвитку дрібного і середнього сільськогосподарського виробництва на селі, щонайменше до 2012 року, що й передбачено законопроектом.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.