• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Про найбільш резонансні злочини та події на 17.02.2006 р.

    Опубликовано: 2006-02-17 12:56:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 668 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 632 (61,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 1 факт завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 86 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 40 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 3 гвинтівки, 7 обрізів мисливських рушниць, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 2 гранати, 2,3 кілограма вибухівки та 1,2 тисячі набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 249 осіб. У них вилучено 40,2 кілограма наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 718 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 осіб.

    Упродовж минулої доби порушено 148 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 66 – у сфері службової діяльності, у тому числі 16 про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 83 дорожньо-транспортних пригоди, у яких 10 осіб загинули та 98 - травмовано.

    У місті Рівне в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 24-річного місцевого жителя, робітника одного з банків. Попередньо встановлено, що він увечері 6 лютого на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів, вбив ножем свою 25-річну дружину, викладача технікуму.

    У Харківському районі Харківської області після гасіння пожежі в приватному будинку було знайдено мертвим з травмою голови 47-річного господаря та у непритомному стані з аналогічними пораненнями - його 43-річну співмешканку. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину затримано двох 19-річних місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони вночі з метою крадіжки проникли до будинку, металевим прутом заподіяли господарям тілесні ушкодження, викрали 200 грн. та вироби із золота й підпалили будинок. Викрадене вилучено.

    У місті Чернівці до міліції зателефонував невідомий, який заявив, що у приміщенні Генерального консульства однієї з держав закладено вибухівку. Проведеним обстеженням вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення зробив 30-річний місцевий житель, інвалід другої групи (перебуває на обліку в обласному психоневрологічному диспансері).

    У Бородянському районі Київської області затримано двох жителів Малинського району Житомирської області (1965, 1976 р.н., обидва робітники гранітного кар’єру), у яких вилучено 2 кілограма вибухівки та 4,2 метра вогнепровідного шнура.

    У Донецьку викрито підпільну гуральню

    У місті Донецьк викрито 5 місцевих жителів, які у приватному будинку влаштували підпільний цех з виготовлення спиртних напоїв. У затриманих вилучено 4 660 пляшок фальсифікованої горілки, 1,2 тис. літрів спирту, 9,5 тис. підроблених акцизних марок та пристрій для закупорки пляшок. Слідчим відділом Петрівського райвідділу міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

    Тендер виграло… фіктивне підприємство

    На Донеччині працівниками ВДСБЕЗ викрито посадових осіб одного з районних слідчих ізоляторів Державного департаменту України з питань виконання покарань, які, зловживаючи службовим становищем, сфальсифікували документи про проведення тендеру щодо закупівлі сухої картоплі, в результаті чого переможцем конкурсу стало фіктивне підприємство, на рахунок якого було незаконно перераховано 100 тис. грн. бюджетних коштів. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

    Деяким чиновникам від освіти не до розумного, доброго, вічного…

    На Тернопільщині працівниками ВДСБЕЗ викрито начальника відділу управління освіти та науки однієї з місцевих рад та директора загальноосвітньої школи, які вимагали та отримали 100 доларів США та 600 грн. хабара від приватного підприємця за підписання договору оренди приміщень школи. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).

    У місті Севастополь викрито директора та головного бухгалтера закритого акціонерного товариства, які протягом 2004-2005 років вимагали та отримали 2,7 тис. грн. хабара від директора приватного підприємства за надання їй в оренду приміщень вказаного товариства. Прокуратурою одного з районів у місті порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).

    На Сумщині затримали «караван» нелегалів

    У Сумській області на автошляху поблизу міста Охтирка затримано 12 нелегальних мігрантів - громадян Республіки Індія, яких власними автомашинами перевозили п’ятеро громадян України.

    "ДЗГ МВС України"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.