• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Сумиобленерго» обраховувало мешканців багатоквартирних будинків

    Опубликовано: 2006-03-01 16:15:00

    Антимонопольний комітет України визнав зловживання ВАТ «Сумиобленерго» монопольним становищем на ринку послуг з постачання електроенергії за регульованим тарифом. Порушника оштрафовано на 50 тис. грн.
    Як визнав Комітет у ході виїзного засідання, монополіст нараховував мешканцям плату за електрозабезпечення ліфтів, освітлення під’їздів і прибудинкової території за показниками загального лічильника багатоквартирних будинків.
    При цьому, розрахунки мали б здійснюватися за окремими лічильниками як для ліфтів, так і для освітлення.
    Відтак технологічні та комерційні втрати енергії у внутрішньобудинкових мережах перекладалися на споживачів. Як наслідок, плата за послуги зросла майже втричі.
    Такі дії Комітет визнав неправомірними та застосував передбачені законодавством санкції.
    «За встановлених монополістом умов, люди фактично оплачували крадіжки електроенергії, - зауважив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв. - Усіляко намагаючись уникнути встановлення економічно обґрунтованої плати за послуги, порушник навіть ігнорував неодноразові попередження, у тому числі й НКРЕ. Тому прийняте рішення Комітету є правовою підставою для відшкодування споживачами завданих збитків».

    АМКУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.