• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литвин взяв участь у розширеному засіданні вченої ради Івано-Франківського технологічного університету нафти і газу

    Опубликовано: 2006-03-02 14:12:00

    Голова Верховної Ради України В.М.Литвин у четвер у рамках робочої поїздки до Івано-Франківської області взяв участь у розширеному засіданні вченої ради Івано-Франківського технологічного університету нафти і газу

    Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у четвер у рамках робочої поїздки до Івано-Франківської області взяв участь у розширеному засіданні вченої ради Івано-Франківського технологічного університету нафти і газу.

    У своєму виступі В.Литвин зазначив, що сьогодні Україна на 65% залежить від зовнішніх енергоносіїв, зокрема, російських.

    За його словами, щоб не збільшувати тарифи на житлово-комунальні послуги у зв´язку з підвищенням ціни на газ, із бюджету необхідно виділити 2,5 млрд. грн., що «ляже тягарем на плечі промислових підприємств». Окрім цього, Голова Верховної Ради України наголосив на невизначеності ціни на газ у другому півріччі поточного року.

    Голова Верховної Ради України наголосив, що зараз необхідно «по-перше, подумати над диверсифікацією постачання енергоносіїв, і по-друге, над видобутком і правильним використанням наших внутрішніх ресурсів». За словами В.Литвина, держава, яка акцентує розбудову економіки на сировині, має «активізувати наукову думку, науковий пошук, щоб дістатися корисних копалин».

    За словами Голови Верховної Ради України, зараз проводиться робота над залученням іноземних компаній для проведення розвідувальних робіт. При цьому він зазначив, що, на жаль, технічні і фінансові можливості України не дозволяють повною мірою використовувати природні багатства країни.

    В.Литвин також вважає, що потрібно «думати над тим, як вивести стосунки з Росією на прагматичний рівень, але не програти», провести «загальну інвентаризацію наших стосунків».

    Торкаючись засідання Кабінету Міністрів України, яке відбулося у середу і головною темою якого була розробка програми розвитку країни на 2006 рік та на перспективу, В.Литвин зазначив, що тільки визначивши пріоритетні напрями «можна буде витягти ланцюг проблем, які стоять перед Україною».

    «Необхідно пропонувати своє бачення панорамне, об´ємне та відійти від лінійного бачення, яке не дає розвиватися Україні», - наголосив керівник українського парламенту.

    Голова Верховної Ради України переконаний, що «Україні долею визначено відігравати виключну роль у розвитку науки». «Головне як запровадити інновації і технології, - зазначив він. - Щоб наздогнати світ, необхідно зробити ставку на науку і освіту». За словами В.Литвина, необхідно передбачити фінансування освіти у розмірі 7-7,5%, науки - до 2,5%.

    В.Литвин також наголосив на необхідності «консолідації суспільства, моралі та совісті». «Зважаючи на те, що мало чинників, які нас об´єднують, різні регіони мають різні устремління, церква розколота, повинна говорити еліта, яка не є заангажованою», - сказав він.

    Торкаючись так званого «мовного питання», Голова Верховної Ради України запропонував «винести його за дужки парламентської кампанії», а «мовоборцям» порадив провести дискусію після виборів.

    Відповідаючи на запитання, зокрема, щодо можливості усунення Президента України з посади в порядку імпічменту після виборів, В.Литвин зазначив, що для «такої постановки питання немає жодних підстав».

    Президент України, підкреслив В.Литвин, «обраний на п´ять років і ми всі маємо поважати вибір українського народу і підтримувати Президента». «Бо у нас не залишиться нічого святого, якщо ми все зруйнуємо», - додав він.

    Голова Верховної Ради України вручив дипломи захищених ступенів кандидатам і докторам наук.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.