• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент АУБ: “Не плутайте “Київський універсальний банк” з іншими банками”

    Опубликовано: 2006-03-03 15:15:00

    “Ситуація навколо ТОВ “Київський універсальний банк” ніяким чином не пов’язана з діяльністю інших банків, що мають у своїй назві слово “універсальний””, – підтвердив Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко.

    За його словами, окрім ТОВ “Київський універсальний банк” (КУБ), слово “універсальний” присутнє в назвах ще чотирьох українських комерційних банків, в зв”язку із чим повідомлення ЗМІ про ситуацію з КУБом викликали невиправдане занепокоєння серед клієнтів цих банків, зокрема ВАТ “Банк Універсальний” – центральний офіс якого розташований у Львові.

    Через наявність у назві слова “універсальний” чимало клієнтів цього банку помилково стали сприймати інформацію про ситуацію навколо ТОВ “Київський універсальний банк” і щодо зовсім непричетного до цього ВАТ „Банк Універсальний” (м. Львів), до якого почали звертатись клієнти за поясненнями.

    Причиною таких звернень стала інформація у ЗМІ про обмеження “універсальним банком” (тобто КУБом) виплат з вкладів клієнтів.

    Як повідомив Голова Правління ВАТ „Банк Універсальний” Сергій Стратонов: „До нас зранку прибігли вкладники, які після почутої інформації цілу ніч не могли заснути, переживали за свої вклади. Ми їх заспокоїли, пояснили, що насправді це дві цілком різні установи і у них немає жодних підстав для хвилювання”.

    Президент АУБ наголосив, що необхідно розрізняти і не плутати “Київський універсальний банк” з іншими банками”, що мають у своїй назві слово “універсальний”, зокрема й ВАТ „Банк Універсальний”, який є членом Асоціації українських банків і діяльність якого ніяким чином не пов’язана з ТОВ “Київський універсальний банк” (що членом Асоціації не є).

    Не дивлячись на те, що ВАТ „Банк Універсальний”, ТОВ “Київський універсальний банк” та інші банки є подібними за назвою, а слово „універсальний” вживається як у власній назві, так і в торговельній марці банківських установ, за організаційно-правовою формою, реквізитами тощо це зовсім різні юридичні особи, які не мають жодного відношення один до одного.

    Олександр Сугоняко також наголосив, що згадані вище банки (крім ТОВ “Київський універсальний банк”) безперебійно виконують операції з обслуговування клієнтів і мають якісні показники діяльності.

    Щодо ТОВ “Київський універсальний банк”, то Президент АУБ зауважив, що за своїми активами це дрібний банк, частка якого складає 0,15 % від загальних активів банківської системи країни. Зараз Національним банком України вживаються адекватні заходи щодо нормалізації діяльності банку. З цією метою в ТОВ “Київський універсальний банк” з 22 лютого 2006 р. запроваджено режим тимчасової адміністрації. Ведеться робота з залучення інвестора для підтримки фінансового стану.

    Прес-служба

    Асоціації українських банків

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.