• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кабмін вирішив питання українсько-молдовського кордону

    Опубликовано: 2006-03-07 15:56:00

    Відповідно до Спільної заяви Прем’єр-міністрів України і Республіки Молдова розпорядженням Кабінету Міністрів України 1 березня 2006 р. запроваджено режим митного оформлення товарів і транспортних засобів, які ввозяться в Україну з Республіки Молдова.

    Новий порядок передбачає пропуск товарів і вантажів через українсько-молдовський кордон, у тому числі через його придністровську ділянку, виключно за наявності на супровідних документах печаток митних органів Республіки Молдова і жодним чином не стосується фізичних осіб. Кожен громадянин Молдови – мешканець Придністров’я може, як і раніше, безперешкодно перетинати кордон з Україною.

    Україна доклала максимальних зусиль для ознайомлення ділових кіл Придністров’я з новим митним порядком. З урахуванням побажань придністровських підприємців та за активної позиції Української Сторони Уряд Молдови прийняв додаткові рішення щодо спрощення механізмів зовнішньоекономічної діяльності економічних агентів лівобережної Молдови.

    За інформацією Молдовської Сторони, на постійній основі в Кишиневі вже зареєструвалися понад 50 економічних агентів Придністров’я, на тимчасовій основі - понад 30.

    На жаль, Придністровська Сторона без жодних підстав почала вести мову про запровадження економічної блокади Придністров’я.

    Уряд України стурбований інформацією про блокування в регіоні під’їзних доріг до пунктів пропуску на придністровській ділянці українсько-молдовського кордону та тиск адміністрації Придністров’я на придністровських суб’єктів господарювання, спрямований на їх відмову від проходження спрощеної реєстрації та оформлення вантажів митним забезпеченням Молдови.

    Такі дії ми розцінюємо як спробу дестабілізувати політичну та економічну ситуацію у регіоні, завдати шкоди позитивній динаміці процесу врегулювання придністровської проблеми.

    Уряд України заявляє: Україна нікого не блокує.

    Підтверджуючи свою незмінну позицію як посередника та країни-гаранта остаточного врегулювання придністровської проблеми, Уряд України наголошує, що впорядкування митного режиму спрямовано на забезпечення ефективного контролю за переміщенням товарів та вантажів через українсько-молдовський державний кордон, спрямування зовнішньоекономічної діяльності придністровських суб’єктів господарювання у прозоре та легітимне русло.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.