• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Луганській облдержадміністрації відбувся брифінг з питання роботи іноземних спостерігачів у передвиборчому процесі

    Опубликовано: 2006-03-07 17:02:00

    7 березня в Луганській облдержадміністрації відбувся брифінг з питання роботи іноземних спостерігачів у передвиборчому процесі. Як зазначив на брифінгу заступник голови облдержадміністрації Олександр Меженський, згідно розпорядження голови облдержадміністрації від 7 лютого 2006 року в Луганській області створено обласну робочу групу зі сприяння місіям міжнародних спостерігачів на виборах-2006 під головуванням заступника голови облдержадміністрації Зіновія Гузара. За словами Олександра Меженського, область ретельно готується до приїзду міжнародних спостерігачів, зокрема, складено довідник з адресами та телефонами окружних виборчих комісій, партій – учасників виборної кампанії, готелів, підприємств, що надають транспортні послуги. Вже відбулися кілька зустрічей Зіновія Гузара з офіційними спостерігачами від іноземних держав та міжнародних організацій з США, Великобританії (ОБСЄ), Словаччини та РФ (ENEMO).

    На виконання Указу Президента України № 62/2006 від 23.01.2006 року „Про забезпечення проведення демократичних, чесних і прозорих виборів 2006 року”, доручення Секретаріату Президента України від 02.03.2006 року Луганська обласна державна адміністрація невідкладно реагує на порушення виборчого законодавства з питань, які належать до її компетенції, та постійно інформує громадськість про вжиті заходи.

    Облдержадміністрацією проводяться перевірки міськвиконкомів та райдержадміністрацій, в ході яких виявляються недоліки виконання вимог Закону України „Про вибори народних депутатів України” та постанов ЦВК від 20.01.2006 № 252 та від 27.01.2006 № 307 та здійснюються заходи щодо їх усунення. На цей час здійснено понад 16 таких перевірок.

    З урахуванням встановленої чинним законодавством компетенції облдержадміністрація надсилає скарги голів окружних виборчих комісій до прокуратури для вжиття заходів прокурорського реагування. А саме: скарга від голови окружної виборчої комісії територіального виборчого округу № 102 Мички А.О. та від голови окружної виборчої комісії територіального виборчого округу № 109 Атаманової Н.М. Також, направлено подання до прокуратури на дії голови Кам’янобродської районної ради Кравченко С.І. та керівника Краснолуцької робочої групи обліку виборців Гузєва О.М.

    Облдержадміністрація оперативно надає в установленому порядку політичним партіям, іншим суб’єктам виборчого процесу необхідну їм інформацію, консультації з питань виборчого законодавства та іншу практичну допомогу. На даний момент облдержадміністрацією було проведено 42 зустрічі з політичними партіями та іншими суб’єктами виборчого процесу. Організовано гарячу лінію з питань роз’яснення виборчого законодавства. До надання консультацій та роз’яснень залучені всі працівники юридичного відділу апарату облдержадміністрації.

    Працівниками юридичного відділу ведеться освітня робота по вивченню виборчого законодавства. Проведено 7 навчальних семінарів з різними категоріями суб’єктів виборчого процесу.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.