• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ВРУ прийняла Постанову про Регламент Верховної Ради України

    Опубликовано: 2006-03-16 11:18:00

    В постанові виписано положення щодо календарного плану роботи сесії Верховної Ради України: перший і третій тижні кожного календарного місяця сесійного періоду відводяться для пленарних засідань Верховної Ради України, другий - для роботи в комітетах, тимчасових спеціальних і тимчасових слідчих комісіях, депутатських фракціях, четвертий - для роботи народних депутатів з виборцями.

    До обрання Голови Верховної Ради на засіданнях Верховної Ради головують члени Тимчасової президії першої сесії Верховної Ради. Вона складається з п\'яти депутатів: Голови Підготовчої групи та по одному представнику кожної із чотирьох політичних партій (виборчих блоків політичних партій), які за результатами виборів отримали найбільшу кількість депутатських мандатів.

    Визначено порядок утворення коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді та організація її діяльності, порядок обрання та відкликання Голови Верховної Ради, обрання та припинення повноважень Першого заступника і заступника Голови Верховної Ради України.

    Перелік комітетів Верховної Ради затверджується у разі необхідності на першій сесії Верховної Ради нового скликання більшістю голосів народних депутатів від її конституційного складу. Квоти розподілу посад голів комітетів, перших заступників, заступників голів, секретарів та членів комітетів визначаються пропорційно від кількісного складу депутатських фракцій до фактичної чисельності народних депутатів у порядку, встановленому Верховною Радою.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.