• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Важливі повідомлення з АМКУ

    Опубликовано: 2006-03-16 13:00:00

    Київське міське відділення АМКУ:

    :

    · зобов’язало ГУ ЖКГ Київської міськдержадміністрації відкликати листа житловим організаціям з рекомендаціями використовувати обмеження коефіцієнтів фактичного споживання холодної води. Відділення встановило, що це може призвести до порушень конкуренційного законодавства та ущемлення інтересів споживачів, адже запровадження таких обмежень суперечить Інструкції, яка є обов’язковою для виконання усіма підприємствами питного водопостачання та ЖЕО. На виконання рекомендацій Відділення листа було відкликано.

    · рекомендувало КП УЖГ «Житлорембудсервіс» припинити дії, які містять ознаки зловживання монопольним становищем. Відділенням з’ясувало, що споживання холодної води на одну особу по вул. Мілютенка, 30/12 у серпні 2005 року склало 11,16 куб. м, у вересні – 9,43 куб. м, у листопаді – 10,7 куб. м, при нормативному споживанні 5,5 куб. м. Це свідчить про неналежне виконання підприємством робіт із усунення причин перевитрат водопостачання. На вимогу Відділення, порушник має вжити заходів для усунення причин перевитрат холодної води в усіх будинках, що знаходяться на його балансі, та провести відповідні перерахунки мешканцям зазначеного будинку.

    Вінницьке обласне відділення АМКУ:

    :

    · рекомендувало ВАТ “Вінницягаз“ усунути ознаки зловживання монопольним становищем на ринку будівництва газопроводів з поліетиленових труб. У рівнозначних договорах на прокладення газопроводів підприємство встановлювало різні розцінки на виконання робіт. На рекомендації Відділення, монополіст усунув причини порушення, встановивши єдині тарифи.

    · рекомендувало ДТГО “Південно-Західна залізниця” усунути ознаки зловживання монопольним становищем на ринку відправлення та приймання залізничних вантажів. Так, на вимогу Відділення, залізниця привела плату за огляд одного кілометра під’їзної колії у відповідність до методики формування тарифів на огляд під’їзних колій на залізобетонних та дерев’яних шпалах.

    · визнало зловживання ТОВ “Газовик“ монопольним становищем на ринку постачання природного газу населенню та бюджетним організаціям в межах смт. Кирнасівка та с. Клебань Тульчинського району. Зокрема, після надання абоненту попередження про припинення газопостачання, товариство встановлювало менший термін перед його відключенням, ніж це передбачено нормативними документами. при укладенні договорів на газопостачання не фіксувалася дата повірки лічильника. Крім того, для відновлення газопостачання абонент мав сплатити заборгованість за спожитий газ з урахуванням надбавки за той період, коли вона не нараховувалась. У цьому зв’язку Відділення зобов’язало монополіста вжити заходів для усунення причин виникнення цих порушень.

    · рекомендувало ВАТ “Вінницягаз“ та АК “Вінницяобленерго“ усунути ознаки порушення конкуренційного законодавства. Підприємства скасували вимоги щорічно подавати копії документів, що підтверджують право на пільги, особам, які відповідно до Єдиного державного реєстру мають безтермінові посвідчення. Відтепер інформацію стосовно всіх без винятку пільговиків підприємства беруть безпосередньо з електронної бази даних Реєстру.

    Київське обласне відділення АМКУ:

    :

    · припинило антиконкурентні узгоджені дії з боку МПП „Діліжанс” м. Київ та низки перевізників м. Біла Церква на ринку пасажирських перевезень. Між підприємцями було укладено договір про спільну діяльність, який міг призвести до усунення конкуренції в межах Білої Церкви. На виконання рекомендацій Відділення, „Діліжанс” повідомив про оформлення фактичного скасування договору.

    Запорізьке обласне відділення АМКУ:

    :

    · зобов’язало Пологівську та Вільнянську міськради усунути порушення конкуренційного законодавства на ринку ритуальних послуг. Відділення встановило, що органи місцевого самоврядування неправомірно делегували приватним підприємцям повноваження ритуальної служби, в тому числі й здійснення контролю за їх діяльністю. Оскільки таке передоручення функцій може призвести до спотворення конкуренції, Відділення зобов’язало порушників відкликати делеговані повноваження.

    Івано-Франківське обласне відділення АМКУ:

    :

    · рекомендувало ВАТ «Івано-Франківськгаз» припинити дії, які містять ознаки зловживання монопольним становищем. Відділення встановило, що монополіст безпідставно встановлював виконавцям будівельно-монтажних робіт на об’єктах газифікації плату за технічний нагляд за будівництвом газопроводів. У цьому зв’язку Відділення зобов’язало товариство привести взаємовідносини із безпосередніми виконавцями робіт та замовниками будівництва у відповідність до вимог конкуренційного законодавства.

    · рекомендувало державному обласному БТІ припинити дії, що містять ознаки порушення конкуренційного законодавства. На вимогу Відділення, БТІ врегулювало питання, пов’язані з термінами виконання замовлень, розмірами вартості робіт, посилило інформаційне забезпечення споживачів стосовно порядку оформлення та державної реєстрації документів на право власності на нерухоме майно тощо.

    · провело нараду з директорами молокопереробних підприємств за участю керівників головних управлінь економіки, агропромислового розвитку облдержадміністрації, обласного управління ветеринарної медицини, інспекції якості та формування ресурсів сільгосппродукції ОДА, ради сільгосптоваровиробників Богородчанського району з питань цінової ситуації на ринку заготівлі молока з метою недопущення порушень конкуренційного законодавства на ринку заготівлі молока. Зокрема, для недопущення необґрунтованого зниження закупівельних цін на молоко всім молокопереробним підприємствам області запропоновано поновити з кожним здавачем молока індивідуальні договори на 2006 рік із зазначенням рівнів цін та порядку їх зміни, умов та термінів розрахунку, відповідальності за недотримання договірних зобов’язань тощо. Крім того, рекомендовано завершити паспортизацію молокоприймальних пунктів та запровадити прозорий механізм формування цін на молоко.

    Кримське відділення АМКУ:

    :

    · порушило справу за ознаками зловживання Сімферопольським районним БТІ монопольним становищем. Відділення з’ясувало, що БТІ включало в розрахунки вартості наданих послуг додаткові не передбачені норми часу на їх виконання, завищувало вартість обліку нерухомого майна в кілька разів за виконання робіт у стислі терміни, не дотримувалося термінів надання послуг тощо. Наразі Відділення проводить розслідування.

    Житомирське відділення АМКУ:

    · припинило зловживання Новогуйвинським виробничим житловим ремонтно–експлуатаційним комунальним підприємством монопольним становищем. Відділення встановило, що підприємство неправомірно підвищило тарифи на водопостачання та опалення. На вимогу Відділення, монополіст запровадив економічно обгруновані тарифи та зобов’язався здійснити споживачам перерахунки за період дії завищеного тарифу.

    АМКУ


    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.