• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ходос: “Наближення до платників податків – головне завдання податкової”

    Опубликовано: 2006-03-16 15:12:00

    16 березня 2006 року заступник Голови ДПА України Людмила Ходос відповідала на запитання слухачів під час прямого ефіруна радіо “Ера”.

    Розпочинаючи свій виступ, Людмила Ходос підкреслила, що сьогодні головним пріоритетом роботи Державної податкової адміністрації України є наближення до платників податків. Для цього був запроваджений цілий комплекс заходів. Зокрема, на 80% змінений керівний склад податкової. “До керівництва прийшли люди високопрофесійні, цілеспрямовані, які прагнуть реформувати податкову систему, працювати чесно та добросовісно. Ми повинні створити таку службу, яка б викликала довіру у платників податків”, - наголосила заступник Голови ДПА України.

    У цій роботі враховується досвід європейських країн, де, як відомо, податкова спілкується на рівних з платниками податків. Між ними постійно проводяться дискусії, в яких знаходять компроміси для розв’язання проблем. Завдяки цьому у європейських платників не виникає питання – платити податки, чи ні.

    Крім того, податківці проводять постійне удосконалення законодавчої бази. “Нам справді необхідно уніфікувати законодавство, спростити систему оподаткування, зменшити ставки”, - наголосила Людмила Ходос.

    Порушували громадяни і питання про виплату зарплати у “конвертах”. В цьому році, як і в минулому, податкова проводить активну роботу з ліквідації цього явища. Для деяких підприємців, як сказав один з респондентів, вигідніше платити своїм працівникам гроші у “конвертах”. Адже сума усіх сплачуваних податків та внесків до Пенсійного фонду надто велика. Однак, за словами Людмили Ходос, в Україні поки що немає розвинутої системи Пенсійного фонду, за якою людина могла б самостійно відкладати певну суму на майбутню пенсію. Тому сплачені пенсійні внески – це наша пенсійна база. Про це не варто забувати молодим, адже пенсійний вік, яким би далеким він не був, все одно настане. Крім того, в державі мають ефективно працювати інші соціальні інституції, якими користується кожен платник податків. А в перспективі, наголосила Людмила Вікторівна, має бути один соціальний податок. Про що говорить і Президент України Віктор Ющенко.

    Серед поставлених питань також були питання про спрощення форм податкової звітності, Податковий кодекс, заохочення сумлінних платників податків тощо.

    "ДМСУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.