• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Начальник Генерального штабу України про загальні чисельності ЗС

    Опубликовано: 2006-03-22 12:20:00

    Про це вчора, 21 березня, у Києві, в Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України повідомив на брифінгу начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Кириченко.

    За його словами, загальна штатна чисельність особового складу ЗС України була скорочена на 138 посад генералів та понад 29 тисяч офіцерів. Посад прапорщиків та сержантів протягом реалізації Державної програми реформування та розвитку Збройних Сил України на період до 2005 року стало менше загалом більш ніж на 96 тисяч, а курсантів – майже на 9 тисяч. Кількість цивільних працівників за цей період зменшилася на 36 з половиною тисяч.

    “Таким чином, на кінець 2005 року штатна чисельність особового складу Збройних Сил становила 245 тисяч осіб, з яких 180 тисяч – військовослужбовці”, – підсумував генерал-полковник Сергій Кириченко.

    Разом з тим, він зауважив, що заходи з оптимізації чисельного складу Збройних Сил України не повною мірою врахували темпи їх структурної перебудови, можливості щодо зменшення запасів озброєнь і військової техніки, утилізації ракет і боєприпасів, що призвело до дисбалансу у співвідношенні чисельності бойових частин та частин, призначених для забезпечення їх життєдіяльності.

    За інформацією начальника Генерального штабу, на кінець 2005 року у Збройних Силах України нараховувалося 698 військових частин та установ забезпечуючого компоненту із чисельністю особового складу близько 147 тисяч військовослужбовців.

    “Ситуація, коли 60 відсотків від загальної чисельності Збройних Сил України складають частини забезпечення, є для нас неприйнятною, тому зараз зусилля керівництва Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України спрямовані на усунення цієї диспропорції”, – підкреслив генерал-полковник Сергій Кириченко.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.