• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Таємниці Держприкордонслужби

    Опубликовано: 2006-03-23 12:05:00

    За минулу добу поблизу західних кордонів співробітники Державної прикордонної служби України у 6 випадках затримали 28 іноземців та осіб без громадянства. Деякі з порушників намагалися незаконно перетнути кордон з України, інші, мабуть, чекали слушного моменту, оскільки порушили правила перебування в країні.

    «Екзотичних» незаконних мігрантів, 6 єгиптян, затримав наряд мобільної застави «Великий Березний» на околиці закарпатського села Стричава за 2 кілометри від кордону зі Словаччиною. Прикордонників попередили про появу тут підозрілих осіб. Ще двоє нелегалів, вихідців з Молдови, намагалися залишити країну, але натрапили на електро-сигналізаційну систему застави «Ужгород».

    Решта затриманих порушили правила перебування в Україні. З них: 5 громадян Молдови та 1 особу без громадянства перепинили на околиці села Соснівка Старосамбірського району Львівщини, що за 5 кілометрів від україно-польського кордону. В міграційних картках затриманих було вказане місце перебування „Чернівці”. Ще 5 молдован, 4 турків, 2 осіб без громадянства та 1 туркмена прикордонники самостійно, а також разом зі співробітниками СБУ виявили в готелях та приватних будинках прикордонних районів Закарпаття. Деякі з них згідно з документами не мали права там перебувати, інші взагалі не мали паспортів.

    Учора увечері в пункті пропуску „Смільниця” на кордоні з Польщею прикордонники Мостиського загону спільно зі співробітниками митниці затримали громадянина Німеччини Анатолія П., який виїжджав з України автомобілем „Лендровер”. Інспектори помітили, що чоловік дуже схвильований, хоча й заявляє, що нічого недозволеного не везе. Під час поглибленого огляду авто було знайдено 29400 американських доларів, які, очевидно, й були причиною хвилювання іноземця. Причому перші 10 тисяч було заховано в одній з валіз у коробці з під-ліків. Їх знайшла оглядова група. Решту суми, турист показав сам: американська валюта була дбайливо загорнута у чоловічу сорочку. Чоловік зізнався, що зняв 30 тисяч доларів у філії одного з іноземних банків у Львові, а от потратити встиг лише 600 USD. У результаті незадекларовану валюту було вилучено та передано у митницю.

    Ще однією жертвою власної заощадливості став громадянин Російської Федерації, затриманий того ж дня у пункті пропуску „Бачівськ”, що на Сумщині. Прямуючи в Україну, росіянин „забув” задекларувати 130 тисяч російських рублів. Гроші знайшли під сидінням водія і також передали митникам.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.