• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єхануров: План надходжень до Державного бюджету в першому кварталі буде виконано

    Опубликовано: 2006-03-29 15:17:00

    Під час засідання Уряду розглядалося питання щодо стану виконання державного бюджету у першому кварталі 2006 року. Міністр фінансів Віктор Пинзеник, зокрема, повідомив про великі ризики недоотримання надходжень до загального фонду Держбюджету за підсумками березня та першого кварталу 2006 року. "Ризик невиконання загального фонду Держбюджету за березень оцінюється в 700 мільйонів гривень, а за перший квартал - у 300 мільйонів. При цьому зменшення суми відбулося саме в березні", - наголосив він.

    Віктор Пинзеник також зазначив, що протягом двох місяців загальний фонд Держбюджету наповнювався з перевиконанням планів. Водночас станом на сьогодні загальний бюджет за березень виконано лише на 77 відсотків. "Державна податкова адміністрація виконала на 65%, Держмитслужба - на 93%. Митниця перевиконає, проблеми лише по ДПА", - зазначив міністр. Він оцінив ризики недонадходжень від податку на прибуток до Держбюджету в 1 мільярд гривень, а ризики недонадходження рентної плати за нафту і газ - в 270 мільйонів.

    Віктор Пинзеник також повідомив, що 12 областей України знизили виконання показників наповнення бюджету за перший квартал порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Зокрема, за його словами, "Донецька область знизила надходження до бюджету в три рази, а з податку на прибуток - в шість разів. Взагалі по Донецькій області ми недоотримали податку на прибуток на 250 мільйонів гривень".

    Прем’єр-міністр Юрій Єхануров наголосив на тому, що план надходжень до Державного бюджету в першому кварталі буде виконано. При цьому керівник Уряду доручив створити спеціальну робочу групу на чолі з першим заступником міністра економіки Сергієм Романюком, яка проведе перевірки промислових підприємств у донецькому регіоні. У роботі комісії візьмуть участь представники Міністерства фінансів і Державної податкової адміністрації.

    “Область валиться вже півтора року, і ми не можемо спокійно спостерігати за цими речами”, - зауважив Глава Уряду. За словами Юрія Єханурова, робоча група має надати висновки Урядові до 10 квітня. Прем’єр-міністр додав, що соціально-економічна ситуація на Донеччині стане предметом розгляду під час підсумкового засідання Кабінету Міністрів за результатами першого кварталу цього року.

    За словами Юрія Єханурова, на розширеному засіданні Уряду 28 квітня очікуються й кадрові зміни. "Я так думаю, що за результатами роботи за перший квартал багато хто з голів обласних державних адміністрацій вийде із зали засідань кандидатом на звільнення. Я попереджав уже з цього приводу всіх", - наголосив він.

    Прем’єр-міністр доручив усім міністерствам провести моніторинг по своїх галузях. "Я прошу кожного міністра, щоб ви по своїх галузях розібралися в усіх питаннях, в тому числі в розрізі територій", - зазначив керівник Уряду.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.